HAVNET I GRØFTA: Chloé Dygert skulle bare finne sykkelen og fortsette temporittet. Så kikket hun ned på kneet sitt. (Photo by KT/Tim De Waele/Corbis via Getty Images)

«Deretter så jeg ned og fikk øye på beinet mitt»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.09.20 09:44

Del på    

23 år gamle Chloé Dygert om øyeblikket hun skjønte at slaget var tapt.

(procycling.no): Man kunne bare anta at det ikke gikk bra, da den amerikanske lagbilens stans var det siste vi så av Chloé Dygert, etter at hun krasjet med autovernet og forsvant videre ut i grøfta.

Hun fikk medisinsk behandling på stedet, og ble siden fraktet til sykehuset i Bologna. Det dukket etter hvert opp bilder som viste at 23-åringens venstre lårmuskel hadde fått hard medfart. Ifølge hennes far dreier det seg om et kutt og at «leddbåndet kan ha fått omfattende skader».

Dygert ble operert på sykehuset i Bologna, og ligger nå inne til observasjon.

– Vi er lettet over at krasjen ikke var verre enn den kunne ha vært. Selv om velten var urovekkende i seg selv, er Chloé ung og en kriger. Med hennes besluttsomhet vet vi at hun vil være tilbake på sykkelen før vi ander det. Akkurat nå ønsker vi å fokusere på å lege skaden, uttalte Jim Miller på vegne av det amerikanske forbundet.

«Deretter så jeg ned og fikk øye på beinet mitt»

Miller kjørte i følgebilen bak Dygert og var en av de første på ulykkesstedet. Dygert selv beskriver kaoset rett etter at hun stupte opp autovernet på følgende vis:

– Jeg husker at jeg tenkte: Om jeg kan få tak i sykkelen min, kan jeg fortsatt vinne? Det første jeg husker var at jeg spurte Jim Miller om jeg var ferdig. Deretter så jeg ned og fikk øye beinet mitt. Tusen takk for alle lykkeønskninger, skriver Dygert på Twitter.

Gull-favoritten veltet – slynget over autovernet

Hun var regjerende verdensmester i tempo og hadde opparbeidet seg en solid ledelse til Anna van der Breggen (+36.25) og Marlen Reusser (+26:54) foran vending ved 14,9 kilometer. På vei tilbake mot Imola gikk det så galt. Dygert mistet kontroll på forhjulet på temposykkelen i høy hastighet. Hun ble til slutt tvunget over på venstresiden og klarte ikke å styre unna autovernet. Der ulykken skjedde var ikke autovernet polstret, noe som gjorde at hun kuttet seg kraftig opp.

Sjokkert trener

Hjemme i Boise, Idaho ble trener Kristin Armstrong sjokkert vitne til ulykken. Her har Dygert forberedt seg til VM-tempoen i mange måneder.

Armstrong tror likevel at 23-åringen kommer til å slå voldsomt tilbake:

– Chloé er en svært talentfull utøver. Hun har hatt ulykker tidligere og kommet tilbake sterkere enn noensinne. Jeg har ingen tvil om at det vil skje igjen, sier hun.

PS: Det var til slutt Anna van der Breggen som syklet inn til tempogullet i Imola. Sølvet gikk til Sveits og Reusser, mens Ellen Van Dijk tok bronsemedaljen.

Tagget med: ,

Les også disse