ÅRETS FØRSTE SEIER: Jakob Fuglsang er årets vinner av Ruta del Sol. FOTO David Ramos/Getty Images

Fuglsang vant Ruta del Sol

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 24.02.19 15:52

Del på    

Dansken med Astanas ellevte seier i 2019.

(procycling.no): Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) stakk av med siste stikk i årets Vuelta a Andalucia-Ruta del Sol søndag, da Jakob Fuglsang sikret seg sammenlagtseieren i det spanske femdagersrittet.

I en massespurt gikk italieneren Trentin til topps på den femte etappen ved å overrumple spanjolene Enrique Sanz (Euskadi) og Carlos Barbero (Movistar) på oppløpet i Alhaurín de la Torre.

Trentins rekke av våpendragere nøytraliserte et solobrudd fra Petr Rikunov (Gazprom) inne på de siste kilometerne og posisjonerte sin europamester godt inn på det slakt stigende oppløpet.

Trentin åpnet spurtet med 150 meter igjen og ingen klarte å ta bakhjulet til italieneren, som på imponerende overlegent vis kunne ta sin tredje seier for sesongen – hans andre i dette rittet.

OVERLEGEN: Matteo Trentin tok sin andre seier i årets Ruta del Sol søndag. FOTO: David Ramos/Getty Images

Fuglsang som tok ledertrøya på kongeetappen lørdag, fullførte søndagens etappe i hovedfeltet, signerte av rittet ved å vinne sammenlagt og forlenget dermed Astanas eksepsjonelle sesongstart i det som var det kasakhstanske lagets ellevte seier i 2019.

I sin første store sammenlagtseier siden Critérium du Dauphiné 2017 vant dansken med sju sekunder foran Ion Izagirre (Movistar) og elleve sekunder foran Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma). Astana vant også lagkonkurransen.

Tagget med: ,

Les også disse