PRØVDE SEG: Matteo Trentin satt i finalen, men holdt ikke hodet kaldt på den siste kilometeren. Foto: Tim De Waele.

Fulgte ikke sportsdirektørens ordre – nå forsvarer Trentin seg

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 27.02.17 18:09

Del på    

– Jeg ville gå da ingen ventet det.

(procycling.no): Da Peter Sagan, Jasper Stuyven, Matteo Trentin, Tiesj Benoot og Luke Rowe ankom den siste kilometeren i gårsdagens Kuurne-Brussel-Kuurne, hadde ingen forsøkt å angripe.

Noe overraskende var det Matteo Trentin som gikk til, da det gjenstod 800 meter til mål. Italieneren var ventet å være den som kunne utfordre Peter Sagan. Quick-Step-rytteren spurtslo Peter Sagan med noen få centimeter på den syvende etappen av Tour de France i 2014, men stolte ikke på spurten sin denne gangen.

Da Luke Rowe svarte på angrepet, var Trentin nærmest satt sjakk matt, og ledet gruppen inn på oppløpet. Sagan gikk til, og ingen var i nærheten av å følge slovakeren.

Mange stusset i ettertid over Trentins manøver, ettersom han tidligere har vist seg kapabel til å slå Sagan. Sagan kom også fra et spurtnederlag dagen før, da Greg Van Avermaet overlistet verdensmesteren.

Nå forsvarer derimot Trentin seg, og forklarer hvorfor han gjorde som han gjorde. 

– I dag var Sagan den sterkeste, det visste alle, så jeg prøvde å gå da ingen ventet det, fordi jeg ville vinne. Uheldigvis virket det ikke, men etter helgen kan jeg konkludere med at jeg er fornøyd med formen, spesielt siden dette er det første året jeg er i front to dager i både Omloop og Kuurne sa han til Cyclingnews.com etter rittet.

Gjorde ikke som beordret

Sportsdirektør i Quick-Step, Wilfried Peeters, var også noe forundret over Trentins taktikk, og sier han ikke fulgte instruksene i finalen.

– Det var som en vits hva vi gjorde i finalen. Når du starter spurten din med 750 meter igjen, tar du en risk på at noen kommer bakfra og vinner, og det var det som skjedde i dag, forklarer Peeters.

– Han vet hvordan han følte seg bedre enn meg. Vi fortalte ham at han skulle være rolig og vente på spurten, og i det øyeblikket tok han avgjørelsen. Når man gjør det, må man bare gå for det, og når du taper, innser du at du gjorde feil, fortsetter han.

– Ingen skam å tape for Sagan

En annen som virkelig viste seg frem denne helgen, var Jasper Stuyven. 24-åringen vant Kuurne-Brussel-Kuurne i fjor, og har inntatt en lederrolle i Trek-Segafredo som en følge av Fabian Cancellaras pensjonering.

Lørdag angrep han opp Taaienberg, men var uheldig som ikke ble med tettrioen Sagan, Van Avermaet og Vanmarcke. Søndag animerte han derimot finalen, da han satte opp farten i favorittgruppen da det så ut som at feltet skulle hente dem.

Saken fortsetter under bildet.

SLÅTT PÅ MÅLSTREKEN: Jasper Stuyven måtte innse at Peter Sagan ble et nummer for stort i Kuurne-Brussel-Kuurne. Foto: Tim De Waele.

Til tross for at han følte seg pigg gjennom åpningshelgen, legger ikke Stuyven skjul på at han er noe skuffet over ikke å gjenta bedriften fra fjoråret i det belgiske brosteinsrittet.

– Hvis man ser tilbake på spurten, kan du alltid tenke at hvis du hadde gjort noe annerledes, så hadde du kanskje vunnet. Det er lettere å si det i etterkant, selvfølgelig. Jeg er veldig fornøyd med helgen. Jeg følte meg sterk i går, og igjen i dag. Målet mitt var å gjøre rittet hardt og være der i finalen, og jeg gjorde det. Jeg er fornøyd med å være på podiet igjen.

– Det er ingen skam å tape for Sagan, men jeg hadde troen på at jeg kunne slå ham. Hvis du ikke har troen på deg selv, vinner du ikke, det er sikkert. Når alt kommer til stykket, betyr det ingenting om man blir nummer to bak Sagan, Trentin, Benoot eller Rowe – andreplass er andreplass, forteller Stuyven til Trek-Segafredos hjemmesider.

Tagget med: , , , ,

Les også disse