Prøv Procycling Pluss idag

TOPPLASSERING: Trond Håkon Trondsen har hatt en strålende sesong i 2016, og sikret seg nok en fin plassering på den første etappen i East Bohemia Tour. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no.

Tre nordmenn topp ti i hektisk avslutning

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.09.16 19:20

Del på    

Trondsen best med en femteplass på åpningsetappen i Tsjekkia.

Sparebanken Sør kjørte for at Herman Dahl skulle få sin gjennombruddseier på den første etappen i East Bohemia Tour i Tsjekkia, men en vill avslutning sørget for at det ikke ble helt slik.

– Jeg så det på inngangen at hvis noen støter her, så blir det ingen massespurt, sier Sparebanken Sørs sportsdirektør Stian Remme til procycling.no. – Det var en ganske syk finale, med bakker og svinger.

Tre ryttere kom seg av gårde i avslutningen. Der var Klein Constantias Frantisek Sisr best, og tok seieren. I et redusert hovedfelt noen sekunder bak ble det et norsk oppgjør.

– Jeg hadde god kontroll på spurten om fjerdeplassen, men som i endel av disse rittene kom det en 90 graderssving 75 meter før mål som ikke stod i rittboka. Jeg og Herman (Dahl) måtte bråbremse. Trond Håkon (Trondsen) utnyttet feilen min og ble nummer fire (han ble nummer fem, journ. anm), skriver Coop-Øster Hus’ August Jensen i en SMS til procycling.no.

I en rekke tweets senere på kvelden skriver Dahl slik han opplevde hendelsen.

– Crazy finale som vanlig i Tsjekkia. Havnet rett i gjerdet i siste sving med hodet og kragebeinet først. Ingen skader. Det som på kartet i rittboka skulle være en høyresving før mål var visst en 180 grader til venstre på brostein i stedet.

Trondsen ble til slutt nummer fem på etappen, mens Jensen ble nummer seks. Carl Fredrik Hagen viste at han fortsatt har storformen inne fra Tour des Fjords, og tok en niendeplass. Feltet var til slutt syv sekunder bak Sisr, som vant foran Jan Tratnik og Francesc Zarita.

Røinås i brudd
Etter en innledende gateritt torsdag, startet East Bohemia Tour for alvor fredag.

Det tsjekkiske rittet byr på gode minner for Team Sparebanken Sør, etter Fridtjof Røinås etappeseier og Carl Fredrik Hagens fjerdeplass sammenlagt fra fjorårets ritt.

Årets utgave startet også bra for laget fra Sørlandet, som altså sikret seg fjerdeplassen på åpningsetappen. I tillegg tok Fridtjof Røinås ungdomstrøya, ifølge Remme.

Røinås kom seg med i et firemannsbrudd fra start, og dermed var det Klein Constantia, farmerlaget til Etixx-Quick Step, og Coop-Øster Hus som jobbet i feltet bak. Bruddet hadde på det meste seks og et halvt minutt, men ble kjørt inn fem mil før mål. Like før sikret Røinås seg tre viktige bonussekunder i en mellomspurt.

I en bakke snaut fem mil fra mål, ifølge Remme en drøy kilometer à fem-seks prosent, ble det kjørt hardt og inn mot avslutningen kom det stadige angrep.

Fra kalde fjorder til varme Tsjekkia
Etter å ha fullført Tour des Fjords forrige uke, med flere dager i øsende regnvær og temperaturer under ti grader, har det blitt en brå overgang for de to norske lagene. «Varmt og seigt» beskriver August Jensen det som, mens Remme kan melde at temperaturen ligger på i overkant av 30 grader.

– Det er fint det, sier Remme, som nå ser fram til morgendagen. Da vant nettopp Røinås den tilsvarende etappen fra et brudd. Med én etappe mindre i årets utgave er lørdagens etappe imidlertid med helt andre forutsetninger enn fjorårets. Med to fjell på starten av etappen, begge med toppunkt på tett opptil 1000 meter kan det se ut som en etappe for klatrekongen Carl Fredrik Hagen.

– Det er ganske langt fra fjellene og inn til mål. Kjøret opp der blir nok veldig hardt, og det sprekker nok opp i alle retninger. Men så spørs det hvordan sammensetningen er foran i første gruppe, og hvordan det er i gruppene bak og om de samler seg.

– Hadde det vært en bakke til mål hadde taktikken vært enkel. Nå som det er litt lengre til mål må vi vurdere litt forskjellige scenarioer med tanke på de andre på laget. Vi ser at det kan bli en tøff finale i de lokale rundene. Det kan bli mye støting og mye aktivitet, og der må vi jo være med. Vi håper at vi er sterke nok til å prege rittet i morgen, sier Stian Remme om morgensdagens avsluttende etappe.

PS! Anton Tunset og Andreas Sandnes Olsen brøt den første etappen for Coop-Øster Hus.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse