Prøv Procycling Pluss idag

HAR PLANEN KLAR: Tour of Norway blir arrangert over seks dager neste år. Her er blant andre Louis Bendixen (Team Coop) og Torstein Træen (Uno-X Development Team) i brudd under årets utgave av rittet. FOTO: Mario Stiehl/Tour of Norway

Tour of Norway får innvilget ekstra dag

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.10.18 13:02

Del på    

Blir arrangert fra 28. mai til 2. juni neste år.

(procycling.no): I forkant, under og etter VM i Innsbruck har det foregått politisk tautrekking i kulissene for å få UCI (det internasjonale sykkelforbundet) til å godta at Tour of Norway arrangeres over seks dager neste år.

UCI ønsket i utgangspunktet å holde arrangementet på åtte dager. Arrangøren ønsket seg Hammer Series og tre og ytterligere seks dager med Tour of Norway.

Både Roy Hegreberg i Tour des Fjords, Anders Eia Linnestad i Tour of Norway, samt Dag Schartum-Hansen og Jan-Oddvar Sørnes i Norges Cykleforbund (NCF) har vært aktive.

– For vår del startet det vel med at Roy Hegreberg tok kontakt med oss og ba om bistand. Etter den tid har vært hyppig brevskriving, flere møter i forbindelse med VM i Innsbruck, telefoner, mailer og annen direkte kommunikasjon med Tom Van Damme (president for landeveiskommisjonen i UCI) og andre innenfor UCI-systemet. Det har vært en lærerik prosess for en fersk sykkelpresident, medigir Jan-Oddvar Sørnes overfor procycling.no.

– Svært viktig for norsk sykkelsport

Først onsdag morgen tikket den endelige bekreftelsen inn. En av byråkratene innenfor UCI-systemet bekreftet skriftlig at etapperittet endelig lå inne med seks konkurransedager (fra tirsdag 28. mai til søndag 2. juni).

Les også: Tour of Norway kan bli redusert til fem etapper

I forkant arrangeres Hammer Stavanger fra 24.-26 mai, noe gir et nytt dryss av storlag og sykkelstjerner under det påfølgende etapperittet som er en sammenslåing av Tour des Fjords og Tour of Norway.

– Vi har argumentert for at dette både var viktig for arrangøren, og svært viktig for norsk sykkelsport, sier Sørnes som deler ut ros til både Hegreberg og Eia Linnestad i prosessen de nå kan legge bak seg.

– Jeg synes det er veldig positivt at miljøer på hver sin kant av landet jobber godt sammen. Anders (Eia Linnestad) er en kompetanseperson som brukes av alle aktører som arrangerer sykkelritt, og det tjener norsk sykkelsport på, sier han.

Norske datoer på plass

Rekken med norske UCI-ritt åpner som vanlig med Sundvolden GP og Ringerike Grand Prix lørdag 11. mai og søndag 12. mai.

Deretter inntar Tour of Norway Sør-Norge etter sammenslåingen av rittarrangørene i øst og vest.

Arctic Race ligger inne med oppstart 14. august og fem konkurransedager, mens WorldTour-rittet Ladies Tour of Norway blir arrangert fra 22. til 25. august.

Den norske UCI-sesongen rundes av med Uno-X Development Weekend fra 6.-8. september.

Tagget med: , ,

Les også disse