Ingen Tour de France-plass for Carl Fredrik Hagen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.06.19 12:35

Del på    

Drar på høydeleir i Livigno i juli.

HØNEFOSS (procycling.no): Lenge så det ut til at Carl Fredrik Hagen gikk med muligheten til å få Grand Tour-debut allerede under Giro d’Italia.

Så gjorde Caleb Ewans inntreden på mannskapet foran det italienske treukersrittet at nordmannens plass ble overflødig.

Dermed ble han flytta over til bruttotroppen foran Tour de France i stedet, men etter at Oppegård-mannen konkluderte Tour of Norway er det lite som tyder på at Brüssel blir destinasjon i begynnelsen av juli.

– Hvordan ser veien videre ut for din del?

– Jeg skal restituere fram til fredag, så drar jeg til Frankrike for Critérium du Dauphiné som starter om én uke. Og så skal jeg kjøre NM og treningsleir i Livigno i juli, sier Carl Fredrik Hagen til procycling.no.

– Det blir ikke noe Tour de France?

– Nei, det er ikke på planen, svarer lysluggen kjapt.

– Hvis du blir spurt da?

– Jeg kjører de løpene de tar meg ut til, men i utgangspunktet er planen at jeg skal dra til Livigno å kjøre bakker, og det gleder jeg meg til.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Frontet belgisk offensiv

På siste dag av Tour of Norway var han det første leddet i en tretrinnsrakett som startet med at 27-åringen angrep sammen med Remco Evenpoel (Deceuninck-Quick Step) etter om lag tre mils sykling.

– Var det seigt å gå i brudd for deg i dag?

– Det er alltid seigt når du skal gå opp sammen med Remco Evenepoel og samtidig hente to og et halvt minutt på bruddet etter hardkjør i starten under siste etappe. Jeg følte meg pigg i dag, og den følelsen hadde jeg på slutten og. Det er gøy å se det etter tre dager i Hammer Stavanger, én hviledag og så seks nye etapper nå. Jeg vil ikke si at jeg har ligget i feltet og slappet av under Tour of Norway, heller. Jeg er fornøyd med hvordan kroppen har respondert, og jeg er fornøyd med lagets kjøring. Neste gang tror jeg kanskje det går, sier Hagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I BRUDD: Hagen under den siste etappen av Tour of Norway. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Da det nærmet seg finalen gikk klatretalentet Bjorg Lambrecht (22) til i bunnen av Knestang. Det var opptakten til det avsluttende stuntet da Tim Wellens gikk for sammenlagtseier i Hønefoss.

– Vi gikk i et langt brudd med Carl Fredrik. Vi angrep fra bunnen av bakken med Bjorg for å gjøre det hardt for alle, og så planla vi å angripe foran den andre delen av bakken med Tim Wellens. Det var ikke mye vi kunne ha gjort annerledes, mener sportsdirektør Mario Aerts.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Åpen for vuelta-debut

44-åringen fullførte selv tre Grand Tours for Lotto-laget i 2007, og svarer følgende på spørsmål om sjansene for at vi får se Hagen i et treukersritt denne sesongen.

– Jeg tror ikke han skal til touren. Det er den første sesongen hans på WorldTour-nivået. Han har lært mye alt i løpet av de første månedene. Han er fremdeles i en læringsprosess, men kanskje kan han dra dit senere i karrieren sin. For innværende sesong er det nok størst mulighet for at han blir å se i vueltaen. I Tour de France er hovedfokuset på Caleb Ewan i massespurtene, påpeker Aerts.

Dit skal også Wellens, Tiesj Benoot og bruddkongen Thomas De Gendt. Hagen har gjort noen imponerende prestasjoner for laget under Tour de Romandie (15 i sammendraget) og Algarve rundt (16.-plass), men har også agert som ren hjelper for blant andre Wellens og Benoot under Tirreno-Adriatico.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JOBBER HARDT: Hagen leder an feltet under den avsluttende etappen av Tour of Norway søndag. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Innad i laget har han en høy stjerne allerede på grunn av hans oppofrende jobbing og måten han har tatt de få sjansene som har dukket opp for hans egen del.

– Vi er veldig fornøyde. Han jobber bra. Han har godt innstilling og form. Han gjør det vi ber han om å gjøre, sier Aerts.

– Det er en gjennomtrent type dette?

– Ja, jeg ble overrasket da vi snakket med ham og fikk høre hvilke treningsmengder han la ned, spesielt i løpet av vinteren. Vi var nødt til å be ham roe ned litt. Det er en lang sesong og mange ritt, men det er bra at han har en stor motor og at han tåler store treningsmengder.

Gjorde alt for å vinne rittet

Også dag seks av Tour of Norway endte i en spurt i et kraftig redusert hovedfelt. Den tok Kristoffer Halvorsen seg av foran Cees Bol, mens Alexander Kristoff sikret seg sammenlagtseieren med tredjeplass.

Wellens siste forsøk sammen med Marc Hirschi ble nøytralisert, og 28-åringen endte til slutt på 14.-plass sammenlagt. Hagen ble selv nummer 10 på plassen bak Sander Armée.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– I dag synes jeg vi kjørte kjempebra. Jeg er stolt av laget og måten vi planla å kjøre etappen på. Måten vi gjennomfører det på, viser hvor sterke vi er. Vi har en plan og vi gjennomfører den til punkt og prikke. Det er ikke alltid slik at det blir seier hvis mange gjør det man har snakket om i forkant, men vi gjorde det vi kunne ut ifra løypeprofilen og rytterne vi har her. Jeg synes vi skal være stolte av det vi gjorde, sier Hagen.

Neste år er det planlagt mer klatring under Tour of Norway som trolig skal ta seg til nordvestlandet, så da blir det sikkert enda bedre arbeidsforhold for den offensive, belgiske satsinga.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse