Prøv Procycling Pluss idag

KRISTOFF TILBAKE? På et nytt lag, er det gode sjanser for at Alexander Kristoff kommer tilbake til Tour des Fjords i 2018. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Slik blir Tour des Fjords og Hammer Stavanger i 2018

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.09.17 16:14

Del på    

De norske lagene får ikke delta i Hammer Stavanger.

BERGEN (procycling.no): Det var en fornøyd rittdirektør Roy Hegreberg som kunne presentere løypene for Tour des Fjords og Hammer Stavanger på Bryggen i Bergen, mens U23-fellesstarten i VM rullet like utenfor vinduene.

– Forutsetningene har aldri vært bedre for oss, sier han til procycling.no.

Foran 2018 er Tour des Fjords som forventet oppgradert til et 2.HC-ritt, mens Hammer Stavanger kommer inn som et nytt 2.1-ritt. Med oppgraderingen og kommer også et utvidet budsjett.

– Minimumsbudsjettet vårt er på 25 millioner. Det er opp 8-9 millioner fra det vi hadde i år. Vi har et helt annet produkt å selge, og vi har et mål om å passere 30 millioner til neste år, sier Hegreberg.

Sørlandet i fokus i 2018

Tour des Fjords starter med en etappe fra Lindesnes til Grimstad, ifølge Hegreberg en etappe for spurterne. Deretter fortsetter rittet med en noe tøffere etapppe fra Risør til Kristiansand, før det avsluttes med rittets hardeste etappe fra Farsund til Egersund.

– Den tredje dagen er hard. Alexander (Kristoff) kan gjøre det på ren vilje, det har han vist før. For en type som Edvald (Boasson Hagen) vil det passe veldig godt. Det blir også spennende å følge en rytter som August Jensen. Det er noe som burde passe han veldig godt, forteller rittdirektøren.

Selve Tour des Fjords vil de neste årene veksle mellom å starte på Sørlandet og Hordaland/Sogn og Fjordane, med Hammer Stavanger som et bindeledd de neste fem årene.

Hammer Stavanger består også det av tre dager, hvor den første dagen består av et kupert ritt rundt Sandnes. Totalt skal ti runder kjøres, med Skaarlia som løypas målpunkt.

Rittet fortsetter med en dag for spurterne i Stavanger, hvor en forholdsmessig flat runde med start og mål ved Stavanger Forum skal kjøres ti ganger.

Les mer: Kommer til Stavanger i 2018 – slik blir Hammer Series

Hammer Stavanger avsluttes med en lagtempo-jaktstart, med en runde i Stavanger som skal kjøres tre ganger, med første lag over mål ved Stavanger Forum som vinneren av Hammer Stavanger.

Se kart over løypene i Hammer Stavanger her!

Ingen norske lag med i Hammer Stavanger

Gjennom samarbeidet med Velon, er Hegreberg garantert at samtlige av de ti WorldTour-lagene i organisasjonen stiller til start i Hammer Stavanger. Til Tour des Fjords har de også fått garantier om at minst fem av de ti Velon-lagene kommer. Der vil også de norske kontinentallagene ha en naturlig plass, men de vil ikke få muligheten til å delta i Hammer Stavanger.

– 16 lag er utgangspunktet i Hammer Series. I Limburg var det 12 WorldTour-lag og fire prokontinentallag. Slik blir det sannsynligvis gjerne hos oss også. Dette skal være som et slags Champions League, og da hadde det vært feil om det plutselig kom inn et kontinentallag, sier Hegreberg.

– Vi har diskutert det med forbundet og Tour of Norway, er det for hardt med to ritt så tett på hverandre. Jeg tror det er stor forståelse for at når vi har mulighet til å ha ti WorldTour-lag på start, så gjør vi det. Det er også konseptet. Det er ikke vi som har bestemt de reglene.

Hegreberg har selv god erfaring fra både rytter- og ledersiden til det norske kontinentallivet, men mener det er viktig å få de største profilene som mulig til rittet.

– Jeg har jo et nært forhold til det, og jeg er med på å drive ett av lagene. Men samtidig så ser jeg at det er viktigere å få vist fram dette for et nytt publikum. Vi har såpass mange profiler på WorldTour-nivå nå, og med Tour of Norway, Tour des Fjords og Arctic Race så har kontinentallagene et fantastisk tilbud.

Tror på Kristoff-deltakelse i 2018

Foran årets ritt var det en rekke oppslag rundt Alexander Kristoff, som endte med å ikke delta på grunn deltakelsen i Tour of California like før. Den store hjemmehelten i Stavanger bytter lag etter årets sesong, og med overgangen til UAE Team Emirates tror Hegreberg det er gode sjanser for at Kristoff blir å finne til neste års utgave.

– Å få han på starten er selvsagt et stort ønske. Når du har Hammer Stavanger med de beste lagene i verden, så tror jeg han er supermotivert for å vise seg fram på hjemmebane, sier Hegreberg.

Mens man allerede nå er sikret at lag som Team Sky, BMC, Sunweb og Quick-Step, er det langt fra sikkert hvilke ryttere de ender opp med å sende til Norge.

– Det blir veldig spennende å følge utviklingen av Hammer Series. Hvilken posisjon får den? Hvis den skal ha den verdien som lagene ønsker, er det viktig at de putter inn de store profilene.

For de norske rytterne, er UAE Team Emirates, LottoNL-Jumbo og Team Sky alle med i Velon. Dermed burde det være gode muligheter for å få norske ryttere som Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Amund Grøndahl Jansen og Kristoffer Halvorsen på start.

I tillegg legger ikke Hegreberg skjul på at de ønsker å ha årets vinner med i 2018 også.

– Vi har hatt Dimension Data i fire av fem utgaver, og å ha de på start vil være et stort ønske for oss, sier Hegreberg om Boasson Hagen.

 

Tour des Fjords arrangeres fra 22. til 24. mai, mens Hammer Stavanger er fra 25. til 27. mai.

Tagget med: , ,

Les også disse