FOTO: Mario Stiehl

Ny topp ti for Joker i Bretagne

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.04.17 16:46

Del på    

Skjerping beste norske på åttendeplass.

Den fjerde etappen i Tour de Bretagne ble nok en dag med et hederlig resultat for Joker-Icopal. Hovedfeltet maktet aldri å hente inn dagens brudd, og dermed vant Damien Gaudin etappen foran Kévin Perret.

I spurten om tredjeplassen i hovedfeltet var både Kristoffer Skjerping og Anders Skaarseth langt framme i feltet, og Skjerping ble beste nordmann med sin åttendeplass, med Skaarseth fire plasser lengre bak.

Skjerping er også beste nordmann i sammendraget, hvor han i øyeblikket ligger på niendeplass.

Maktet ikke å kontrollere sterkt brudd

Da kruttsterke Damien Gaudin (Armée de Terre) kom seg med i bruddet, var det en solid advarsel til resten av feltet om at det ville bli vanskelig å hente dem inn igjen. Den tidligere WorldTour-proffen vant nylig Tro-Bro Léon, men har ikke markert seg i Tour de Bretagne før fredagens etappe.

I bruddet satt han med Benjamin Le Montagner (Côtes d’Armor-Marie Morin) og Kévin Perret (UC Nantes Atlantique).

Avstanden holdt seg gjennom store deler av dagen rundt fem minutter. Fem mil før mål måtte Le Montagner slippe de to andre i bruddet, og like etter angrep også Rasmus Tiller (Joker-Icopal) fra feltet. En mil senere ble Tiller kjørt inn, på et tidspunkt hvor feltet da var fire og et halvt minutt bak.

Joker gjorde sammen med Wilier-Triestina mye jobb i hovedfeltet, men de maktet ikke å hente inn nok tid på de to i front. Dermed entret bruddet den siste milen med to og et halvt minutt ned til hovedfeltet, og hadde full kontroll på etappeseieren.

På den siste kilometeren var Gaudin klart best, og vant i suveren stil. Perret ble nummer to, mens Andrea Vendrame (Androni Giocattoli-Sidermec) var best i hovedfeltet, og ble nummer tre.

Sammenlagt leder fremdeles Flavien Dassonville (HP BTP-Auber 93). Rittet avsluttes mandag.


Tagget med: , , ,

Les også disse