TØFFE DUELLER: Dagens første deletappe var bare 112 kilometer lang. Både Marcel Kittel og Alexander Kristoff hadde satt seg som mål å vinne den. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

TØFF KONKURRANSE: Marcel Kittel og Alexander Kristoff møttes til mange dueller i fjor, blant annet under De Panne Tour. Nå møtes de igjen i Dubai Tour sammen med en rekke andre gode spurtere. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Tøff konkurranse for Kristoff i sesongåpningen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.01.18 17:50

Del på    

Stjernespekket spurtfelt i Dubai Tour.

(procycling.no): Alexander Kristoff sesongåpner i Dubai Tour 6.-10.februar. Det markerer starten for en bolk der Kristoff sykler tre etapperitt på rett i underkant av tre uker.

17 rittdager på 20 dager skal gi Kristoff formen han trenger for å hamle opp med Peter Sagan, Greg Van Avermaet og de andre klassikerspesialistene i årets første monumenter.

I Dubai møter europamesteren motstand fra aller høyeste hold. Marcel Kittel (Katusha-Alpecin), Mark Cavendish (Dimension Data), Elia Viviani (Quick-Step), Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), Nacer Bouhanni (Cofidis) og Jakub Mareczko (Wilier-Trestina) er ventet å stille i det første Midtøsten-rittet for året. I tillegg regner John Degenkolb, Giacomo Nizzolo (begge Trek-Segafredo), Riccardo Minali (Astana) og Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) med å utfordre i massespurtene.

Kittel skal slite med å forsvare sammenlagtseieren

Det betyr at Kristoffs erstatter i Katusha-Alpecin, Kittel, møter nordmannen til duell i sin første opptreden i Kristoffs gamle farger. Tyskeren markerte seg som den beste spurteren i proffeltet i fjor med blant annet fem etappeseire i Tour de France.

I fjor var Kittel i begivenhetenes sentrum i Dubai Tour. Han vant tre av etappene, og etter at kongeetappen ble avlyst på grunn av sandstorm, gikk han også seirende ut av sammendraget.

Best huskes han nok for episoden med Andriy Grivko da ukraineren slo den daværende Quick-Step Floors-rytteren i ansiktet mens rytterne kjempet for posisjonene i sidevinden på den tredje etappen. Grivko ble utestengt i 45 dager av UCI som følger av hendelsen.

Spurterne skal dog slite med å stikke av med sammenlagtseieren i årets ritt. Den fjerde etappen passer best for bakkeryttere med sprut i beina. Målgangen er på toppen av Hatta Dam, og etappen vil, sammen med tidsbonuser, bli avgjørende for sammendraget.

Det er ikke bare Alexander Kristoff av de norske proffene som sykler femdagersrittet. Han får med seg Sven Erik Bystrøm i UAE Team Emirates, mens Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) og Truls Korsæth (Astana) stiller som hjelpere for sine respektive spurtere.

SIDEVINDSKAOS: Det gikk hardt for seg i Dubai Tour i 2017. FOTO: Tim De Waele.

Tagget med: , , , ,

Les også disse