Prøv Procycling Pluss idag

SPURTSEIER: Julian Alaphilippe slo Primoz Roglic på den andre etappen av Baskerland rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

To av to for Alaphilippe

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 3.04.18 17:36

Del på    

Vant med ledertrøyen i Baskerland.

(procycling.no): Den andre etappen av Baskerland rundt åpnet i et forrykkende tempo, og sidevind og støtecup gjorde det til en tøff affære for rytterne.

Det ble en splitt i hovedfeltet, og først etter drøye 55 kilometer sykling gikk det et brudd, og det samlet seg i feltet.

I ellevemannsbruddet satt blant andre Michael Woods, Damiano Caruso og Alexis Vuillermoz. Sky-rytter David Lopez kom seg avgårde fra dette bruddet med 15 kilometer igjen, like før den siste bakken før nedkjøringen mot mål.

Kort tid etter dagens siste stigning startet, var Lopez kjørt inn, og det var Movistar som satte opp farten.

Michael Matthews prøvde seg inn i bakken, men det var ingen sjanse for den spurtsterke australieren. Deretter gikk rittleder Julian Alaphilippes lagkamerat, Enric Mas, til. Da han ble hentet gikk Alaphilippe kontra.

Franskmannen fikk etterhvert besøk av Primoz Roglic, Mikel Landa og Gorka Izagirre. De passerte toppen av siste bakke omtrent ti sekunder foran en åttemannsgruppe som prøvde å ta opp jakten. De maktet dog ikke å hente noe på kvartetten foran, og det ble en spurt blant de fire.

Roglic var først rundt den siste svingen, og det var en liten knekker inne på de siste 200 meterne. Alaphilippe hadde ingen problemer med å passere den tidligere skihopperen, og tok dermed sin andre etappeseier på to dager.

Han økte med det ledelsen i sammendraget. Som i går var det Primoz Roglic som ble nummer to. Gorka Izagirre tok tredjeplassen, mens Mikel Landa måtte ta til takke med fjerdeplassen.

Hovedfeltet fulgte 15 sekunder bak. Der var Patrick Konrad raskest.

I sammendraget er Alaphilippe nå åtte sekunder foran Roglic. Det er hele 39 sekunder ned til Izagirre på tredjeplassen.

Tagget med: , ,

Les også disse