Prøv Procycling Pluss idag

NY SEIER: Det har vært en litt trå sesong for Elia Viviani, men i Sveits rundt har det virkelig begynt å klaffe. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

To strake for Viviani

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.06.19 16:29

Del på    

Kristoff ute av posisjon.

(procycling.no): Gjennom den siste svingen, 300 meter før mål i Einsiedeln, åpnet Elia Vivani (Deceuninck – Quick-Step) og Peter Sagan (BORA-hansgrohe) opp en luke til øvrige spurtkonkurrenter. Dermed sto kampen om etappeseier mellom duoen, som på de to foregående etappene.

Etter å ha fått et strålende opptrekk av lagkameratene i Deceuninck – Quick-Step klinte Viviani til fra front ut av svingen, og i den slake motbakken var det aldri noen tvil. Italieneren holdt Sagan bak seg hele veien til streken og kunne juble for sin andre strake i Sveits rundt.

Alexander Kristoff maktet aldri å komme seg i ordentlig posisjon og kjempet seg til slutt inn til en sjetteplass. Hans beste plassering så langt i det sveitsiske etapperittet, men likevel langt fra seier.

Jasper Stuyven tok tredjeplass på etappen, mens Peter Sagan beholder ledelsen i rittet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I rute til touren

For 2018s mestvinnende rytter har årets sesong ikke vært like innbringende. Foran Sveits rundt sto han med fire seire og årets viktigste ritt, Giro d’Italia, endte uten noen seier, etter at han ble deplassert på den 3. etappen og etappeseieren gikk i stedet til Fernando Gaviria.

I Sveits rundt har han og opptrekkerne virkelig funnet tonen igjen, og etter at Kasper Asgreen, Yves Lampaert, Michael Mørkøv og Maximilliano Richeze hadde gjort en strålende jobb var det bare opp til Viviani å fullføre.

– Det er alltid godt å vinne et ritt, og å kjenne smaken av seier for andre dag på rad er fantastisk. Gutta gjorde en perfekt jobb og jeg må si det gjør livet mye enklere. Denne suksessen gjør meg også glad fordi det bekrefter at jeg er i rute til Tour de France, fortalte 30-åringen i seiersintervjuet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mohoric forsøkte

I den kuperte innledningen av etappen slet Bert-Jan Lindemann (Jumbo-Visma), Stefan Küng (Groupama-FDJ), Matej Mohoric (Bahrain-Merida) og Fabien Grellier (Total Direct Energie) seg av gårde, og skulle sørge for å holde spurtlagene i arbeid resten av dagen.

13,1 kilometer lange Sattelpass, med 3,6 prosent i snitt, ble det satt fart i både feltet og bruddet. Stigningen toppet ut drøyt 35 kilometer fra mål, så spilte ingen avgjørende rolle, men Mohoric satte av gårde i et soloforsøk i front.

Feltet, som aldri gav utbryterne noe stor avstand, hadde imidlertid full kontroll på sloveneren og han ble tauet inn 14 kilometer fra streken i Einsiedeln.

Tagget med: , ,

Les også disse