TESTET POSITIVT: Rytteren til venstre i rosa, Juan José Amador Castano har avlagt en positiv dopingprøve. Her fra årets Tour of the Alps. Foto: Tim de Waele/Getty Images

To nye colombianere suspendert for doping

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.05.19 18:45

Del på    

Manzana-Postobon kan vente seg en suspensjon etter lagets andre dopingsak i løpet av kort tid.

Juan José Amador Castano (Manzana-Postobon) har avlagt en positiv dopingprøve for stoffet Boldenone, et anabolt steroid. Samtidig har UCI også varslet Alex Norberto Cano Ardila (Coldeportes Zenu) om uregelmessigheter i det blodpasset.

UCI skriver i en pressemelding mandag kveld at de begge to nå er ilagt en midlertidig suspensjon.

Funnet i Amador Castanos prøve stammer fra en prøve tatt utenfor konkurranse i slutten av oktober i fjor. 21-åringen har denne sesongen kjørt flere ritt og kjørte i helgen Tour d’Eure-et-Loir, hvor han konkurrerte mot blant andre Team Coop.

Foreløpig er det kun A-prøven som er analysert og rytteren har dermed muligheten til å be om en B-prøve.

To dopingsaker på én måned for Manzana-Postobon

De er begge to colombianere og føyer seg dermed inn en rekke med colombianere som har blitt suspendert i 2019. Jarlinson Pantano testet positivt for EPO i vinter, noe også Amador Castanos lagkamerat Wilmar Andres Paredes Zapata gjorde.

Manzana-Postobon kan dermed vente seg en suspensjon på 15 til 45 dager etter at laget nå har hatt to ryttere som har testet positivt innenfor en tidsperiode på tolv måneder.

UCI vil nå sende saken videre til disiplinærkomiteen for en vurdering på lagets utestengelse.

I forrige uke ble det også kjent at UAE Team Emirates suspenderte sin egen rytter, Juan Sebastián Molano, etter det som ble beskrevet som «uvanlige fysiologiske funn».

Tagget med: ,

Les også disse