TILBAKE TIL HITEC: Tatiana Guderzo feirer seieren i Giro dell'Emilia i slutten av september. Da var hun allerede klar for Team Hitec Products. Foto: © Tim De Waele

Tidligere verdensmester vender tilbake til Hitec

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.11.17 11:41

Del på    

Det norske laget har dermed stallen klar for 2018-sesongen.

Tatiana Guderzo er igjen klar for Team Hitec Products. Italieneren syklet for det norske laget i 2015 og 2016, men gikk foran årets sesong til det nederlandske laget Lensworld-Kuota. Samme lag kunngjorde i slutten av oktober at de legger ned satsingen, men det er ikke grunnen til at Guderzo nå igjen er signert.

Lagsjef Karl Lima forteller at de har fått flere henvendelser fra ryttere på det nederlandske laget, men signeringen av Guderzo ble allerede klar for flere måneder siden.

– Dette ble bestemt i løpet av Ladies Tour of Norway. Vi ble enige da, så det har vært bestemt lenge. Av forskjellige grunner har vi ikke gått ut med det, sier Lima til procycling.no.

33 år gamle Guderzo har en lang karriere bak seg, med sølv i VM i 2004, bronse i OL i 2008 og VM-gull tilbake i 2009. Fra tiden sin i Hitec leverte hun flere toppresultater, blant annet en sjetteplass i damenes Giro d’Italia, og hun vant også Giro dell’Emilia i høst. I tillegg til å være en god rytter, understreker også Lima at det er en god lagspiller de nå henter tilbake.

– Hun er jo utrolig populær blant jentene. Hun er en som lærer fra seg, ikke minst underveis i rittet. Hun vet alltid hva hun skal gjøre. Du trenger nesten ikke radio når du har henne med. Hun er fantastisk som opptrekker og hjelperytter, og kan også kjempe om en topp fem i Giro d’Italia, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VERDENSMESTER: Guderzo på pallen i Mendrisio i 2009. (c)Tim De Waele

Godt fornøyd med neste års stall

Stallen for 2018 er dermed klar for Hitec. Katrine Aalerud og Emilie Moberg drar begge til danske Team Virtu, mens Ilona Hoeksma vender tilbake til Parkhotel Valkenburg. Cecilie Gotaas Johnsen, Miriam Bjørnsrud og Tone Hatteland Lima legger alle opp. Sistnevnte sendes nå på sportsdirektør-kurs i januar, og kommer dermed til å bli ny sportsdirektør i laget.

– Det blir nok påbudt i 2019 at det er minst én sportsdirektør i laget som har det kurset, sier Lima. Allerede har nederlandske Ruud Verhagen det samme kurset i laget, mens Karl Lima selv enda ikke har tatt kurset. Da han heller ikke kunne etter at kurset ble flyttet fra november til januar, ble det dermed ordnet plass til Hatteland Lima.

Med fem ryttere ut, er det også en god del på vei inn. Som Guderzo, gjør Ingrid Lorvik comeback på Hitec. I tillegg kommer Julie Meyer Solvang, Ingrid Moe og danske Camilla Møllebro inn. Line Marie Gulliksen kom inn i laget i august, og fortsetter også i 2018.

Les mer: – Susanne Andersen var min førsteprioritet

Fra årets stall fortsetter også Susanne Andersen, Charlotte Becker, Simona Frapporti, Ingvild Gåskjenn, Vita Heine, Nina Kessler og Thea Thorsen.

– Vi blir 13 ryttere i 2018. Det er omtrent der vi har vært tidligere, og gjør at vi kan kjøre dobbelt og samarbeide litt med landslaget.

– Jeg er veldig fornøyd (med stallen). Selvfølgelig var det ikke noe jeg ønsket at Emilie og Katrine gikk til det danske laget, men vi har fått inn gode ryttere som erstattere. Med den utviklingen vi har hatt på Vita og Susanne, tror jeg vi fremdeles har de sterkeste rytterne i Norge for øyeblikket.

Avslutter sesongen i Sør-Afrika

Som i fjor avslutter Hitec sesongen i Sør-Afrika, hvor de kjører Telkom 947 Cycle Challenge, et ritt Charlotte Becker vant i fjor. Allerede på tirsdag drar de nedover, for å tilpasse seg varmen og høyden de møter i Sør-Afrika.

– Det blir det siste rittet til Tone. I tillegg skal Vita Heine, Susanne Andersen, Line Gulliksen og Nina Kessler kjøre, sier Lima.

Med seier fra i fjor, reiser laget ned med ambisjoner i år også. Vita Heine var blant dem som kjørte i Sør-Afrika i fjor. Da vant hun to øvrige ritt, før hun ble nummer åtte i Telkom 947 Challenge.

– Vi har mål om seier. Canyon SRAM er der, og har nok noen bedre ryttere til et kupert ritt. Ashleigh Moolman (sør-afrikaner hos Cervélo-Bigla) er der også, så jeg er fornøyd med pallen. Men det forventer jeg nesten også, sier Lima avslutningsvis.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse