PASSET PÅ RIVERA: Susanne Andersen i god posisjon foran Coryn Rivera ved passering av målstreken to runder før mål. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

– Synd at det var jeg som endte opp med å spurte

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.08.19 18:21

Del på    

Den første etappen i Ladies Tour of Norway gikk perfekt for Team Sunweb til det var 2,5 kilometer igjen.

HORTEN (procycling.no): På den siste av tre lokale runder veltet nemlig lagets store stjerne, Coryn Rivera. Amerikaneren gikk ned i en rundkjøring med 2,5 kilometer igjen.

Da ble det vanskelig for Sunweb, som til slutt fikk Susanne Andersen som beste rytter på en sjetteplass.

– Du kom først inn, det var vel ikke helt planen?

– Ja, dessverre egentlig. Jeg har vært med Coryn hele dagen. Det var henne vi skulle spurte for, men så krasjet hun i rundkjøringen med 2,5 kilometer igjen. Da endret planene seg ganske fort. Det ble fort veldig kaotisk. Planen var da at vi skulle spurte for Leah (Kirchmann). Jeg prøvde å komme meg opp til henne for å få oss frem, men jeg tror dessverre jeg gjorde mer skade og hun ikke kom ut igjen, sier Andersen til procycling.no etter målgang.

– Det er synd at det var jeg som endte opp med å spurte, for jeg kom veldig langt bakfra og jeg hadde ikke kreftene til å gjøre det.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

SJETTEPLASS: Susanne Andersen spurtet inn til sjetteplass i noen kaotiske avslutningsminutter for Team Sunweb. Foto: Simon Zetlitz Nessler

Sprengte feltet i sidevinden

Planen til Sunweb startet nemlig veldig bra. I sidevinden med drøyt tre mil igjen viste de virkelig muskler og hadde alle sine seks ryttere blant de 15 fremste da det sprakk opp.

– Det var helt planlagt. Det visste vi fra start av. Vi hadde sett ut partiet hvor det kunne være åpent på forhånd, så da gikk vi fullt for det, forteller Andersen om sidevindskjøret.

Men så var det altså denne velten, som førte til at det plutselig var Andersen som satt igjen som Sunwebs beste.

– Det er uansett skuffende når det ikke er planen. Det var ikke andre- eller tredjeplanen en gang. Vi ville ha et hardt ritt og vi kjørte aktivt på rundene. Mesteparten av planen gikk i boks, men det var bare uhell til slutt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Rivera kom seg fint til mål

Etter at Andersen hadde snakket med lagvenninnene etter målgang i et lite minutt, kom også Coryn Rivera trillende bort, tilsynelatende uskadd.

Fremdeles gjenstår det tre etapper og amerikaneren har flere gode muligheter.

– Det så ut til at hun ikke ble skadet heldigvis. Men det er uansett veldig synd, for hun er i god form og hun virket veldig sterk i dag. Jeg hadde en veldig god tro på at vi kunne kjøre et bra opptrekk i dag, så det er egentlig bare synd, avslutter Andersen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse