ETT AV TO NORSKE HÅP: Søren Wærenskjold har vunnet internasjonale temporitt tidligere. I dag var han i aksjon under Sykkel-VM i Innsbruck. FOTO: Håkon Mæland

DEBUTERER I U23-KLASSEN: Søren Wærenskjold fra Joker Fuel of Norway. FOTO: Håkon Mæland

Sykkelblogg har med to norske på «gjennombruddsliste»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.02.19 13:27

Del på    

Spent på Aasheim og Wærenskjolds utvikling i 2019.

(procycling.no): Sykkelbloggeren bak U23 Cycling Zone har fått hjelp av Tom fra @Under19 Zone for å sette opp lista over de 10 mest lovende førsteårs U23-ryttere foran den kommende sesongen.

Etter overgangen til Deceuninck-Quick Step er Remco Evenepoel utelatt. Det samme gjelder Samuele Manfredi (ulykke) og Mathias Skjelmose (utestengt).

Alexander Balmer er også vurdert, men dumpet fordi hans hovedfokus også i 2019 vendes mot terrenget.

Norsk duo trekkes fram

Med på den endelige lista finner vi selvskrevne navn som Karel Vacek (Hagens Berman Axeon) og spurtsensasjonen Biniyam Ghirmay som stakk av med etappeseier fra Amissa Bongo tidligere i år.

På lista figurerer også navnene til to nordmenn: Søren Wærenskjold og Ludvig Fischer Aasheim.

Wærenskjold er ny hos Joker Fuel of Norway av året. 18-åringen ble nummer to i fjorårets Gent-Wevelgem og ble også nummer fem under tempo-VM i Innsbruck.

«Sørens store styrke er allsidigheten hans. Han kan slite med å holde seg på topp hele året med tanke på hans manglende rittdager (kun 15 dager med UCI-ritt i fjor), men han kommer til å skinne i deler av sesongen», skriver U23 Cycling Zone.

«Nesten-rytter» i 2018

Ludvig Fischer Aasheim sykler for Uno-X Norwegian Development Team fra sommeren av, og konkurrerer for SK Rye fram til den tid. Han er lillebror av Aksel som alt er innenfor rekkene til Joker Fuel of Norway.

U23 Cycling Zone skriver:

«Nordmannen var en «nesten-rytter» i 2018, med tredjeplass i det lille Fredsrittet, Tour du Pay de Vaud og Trofeo Saarland (der han også vant tempo). Jevnhet er nøkkelen til Ludvig. Han klatrer bra, har en god avslutning og kjører bra på tempo. Når alt kommer til alt, bør han bli en meget god U23-rytter».

Les også: Daniel (17) vant junior-Flandern solo

Blant rytterne som ikke når helt opp på lista, nevnes også en annen Joker Fuel of Norway-nykommer, Daniel Årnes. Han stilte til start i juniorenes Flandern rundt for Glåmdal SK, og endte opp med å gå solo inn til seier.

Dersom du ønsker å lese hele bloggen, finner du den her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse