ET LYKKELIG VALG: Daniel Årnes (helt til venstre på bildet) kom inn på laget til Gent-Wevelgem i siste liten. Siden har han ikke sett seg tilbake. FOTO: Håkon Mæland / MLandPicutures

Daniel (17) vant junior-Flandern solo

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.04.18 14:12

Del på    

– Det han gjør er så spektakulært!

(procycling.no): Neste søndag venter juniorenes Paris-Roubaix, og slik Daniel Årnes presterer for tida, er han nødt til å være et navn de konkurrerende nasjonene noterer seg før start.

Han kom inn som reserve under Gent-Wevelgem forrige helg, og ble nummer seks etter strålende kjøring underveis.

Søndag stilte 17-åringen til start for NTG Kongsvinger under juniorenes Flandern rundt. Toppidrettsgymnaset samarbeider med den belgiske klubben Spie-Douterloigne, noe som ga dem innpass i brosteinsklassikeren.

Her gikk Årnes av gårde i et tidlig brudd med en franskmann. Foran andre passering opp Muur van Geerardsbergen hadde nordmannen gått solo, og ledet med over to og et halvt minutt tilbake til hovedfeltet med rundt fire mil til mål. I gruppa bak hadde NTG-laget plassert både Erik André Lier og Vegard Stokke, mens belgierne desperat forsøkte å samle det hele.

Solo over Muuren siste gang

I feltet hvor det blant annet satt italienske, danske, franske og mange belgiske ryttere, forsøkte de å koordinere jakten på nordmannen.

Dog var avstanden opp i overkant stor.

– Han hadde 1 minutt og 10 sekunder å gå på med fem kilometer igjen, så da regner jeg med at han vant med rundt minuttet. Han kjørte solo i mange mil i hvert fall, sier en lykkelig trener ved NTG Kongsvinger, Ole Petter Vibekken, til procycling.no.

– Overrasket over at han vinner Flandern rundt solo?

– Jeg visste at han var sterk, men det han gjør: Det er så spektakulært. Det er ganske sjukt. Det er verdens største ritt for belgierne. Tenk deg at han kjører to ganger opp Muur, og den ene av dem solo. Og over Bosberg.

Har tatt store steg i vinter

Vibekken forteller at Årnes har jobbet veldig hardt på trening i vinter, og har følgende karakteristikker å gi om 17-åringen.

– Han er ikke en ren spurter, men har jo en veldig god avslutning. Daniel er ganske stor, men går mye bedre i bakker enn folk tror. Han hadde ingen problemer med bakkene i Gent-Wevelgem, og sånn sett passer jo også Flandern rundt ham bra. Jeg er spent på å se hva han kan få til under Paris-Roubaix neste helg, sier Vibekken.

Årnes sykler for Kristiansand CK sammen med Tobias Halvorsen (fetter av Kristoffer Halvorsen), og er samtidig elev ved NTG på Kongsvinger.

I fjor fikk han sjansen på juniorlandslaget under Trophée Centre Morbihan, men der fungerte ting ikke slik man hadde håpet på.

– Den gangen var han for dårlig, rett og slett. Men vi testet ham på nytt i forkant av Gent-Wevelgem, og da viste det seg at det hadde skjedd noe. Han har jobbet godt i vinter og er en stor, sterk rytter. Han har tatt seg sammen og tatt et stort steg som andreårsjunior. I ham og Søren Wærenskjold har vi nok to gode kort foran Paris-Roubaix, sier landslagssjef Kai Lexberg til procycling.no.

Årnes blir værende i Belgia sammen med Vegard Stokke, og vil holde beina igang med et nytt gateløp i Belgia onsdag.

– Vi har nok en bra norsk duo, og et bra norsk lag inn mot Paris-Roubaix, resonnerer Vibekken.