THOMAS LØFKVIST: Syklet for Team Sky i sesongen 2010-12. Nå legger han opp.

Svensk supertalent legger opp

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 28.08.14 17:20

Del på    

Diagnosert med kronisk utmattelse.

– Da jeg signerte min første proffkontrakt tilbake i 2004, tenkte jeg at jeg ville være fornøyd med å kunne ha en så fantastisk jobb i ti år. Nå er det 2014, og jeg er glad for å annonsere at jeg legger opp syklingen etter sesongen, sier Thomas Løfkvist ifølge cyclingnews.com.

Svenske Løfkvist (30) sykler for sveitsiske IAM-cycling, samme lag som norske Sondre Holst Enger nettopp har signert for. Bakgrunnen for den tidlige pensjonen er rett og slett at kroppen ikke takler mer.

– Avgjørelsen kommer som følge av jeg ble diagnosert  med kronisk utmattelse i sommer, sier Løfkvist.

– Jeg måtte bryte Tirrenio-Adriatico på grunn av sykdom. Etter det har jeg aldri kommet til hektene. Det var ikke en dårlig dag eller uke. Jeg hadde rett og slett ingen kraft. Tour de France og Spania rundt var uaktuelt. Min siste sesong har vært en berg og dalbane, men nå sier kroppen nei, sier Løfkvist videre.

Gode minner
Han sier hans beste minne fra karriere var da han hadde den rosa trøya i Giro d’Italia i 2009, som det som i senere tid viste seg å være dopere frarøvet ham.

– Trøyen ble tatt fra meg av ryttere som Danilo Di Luca og Denis Menchov, som jeg ikke unner noe av det de har oppnådd, sier Løfkvist, som legger til han er stolt over å ha valgt lag ut fra etiske standarder hele karrieren.

Supertalent
Svensken ble lansert som et supertalent etter han, like etter å fylt 20 år, vant Circuit de La Sarthe i sitt første år som proff. De neste ni årene har mange sett på som en skuffelse for en tidligere så lovende syklist. Til tross for flere sterke resultater i løpet av karrieren, har kritikerne hele tiden hevdet han har trent for mye og for hardt, nærmest trent seg i senk.

– Jeg har i hvert fall ikke vært undertrent, sier Løfkvist. Jeg har alltid vært dedikert til syklingen. Sett i ettertid, kunne jeg kanskje oppnådd mer ved å trene mindre, sier Løfkvist.

– Det er ikke et nederlag å avbryte karrieren. Nå må jeg bevege meg videre. Jeg har idéer og prosjekter utenfor sykkelsporten, både i og utenfor Sverige. Jeg skal også se etter de to barna mine, sier Løfkvist.

– Sykling har dog vært en fantastisk del av livet mitt til nå. Jeg har mange gode minner, sier Løfkvist, som legger til at tiden i Columbia-HTC fra 2008- og 09-sesongen var de beste årene han har hatt som syklist.

Tagget med:

Les også disse