BREEN-BRUDD: Vegard Breen lå lenge i et brudd med elleve mann på etappe 13 av Spania rundt. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Breen etter stjernebrudd i vueltaen:

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 5.09.14 17:50

Del på    

– Jeg er ikke god nok.

Fredag var etappen der det var store muligheter for å komme med i det som kunne bli det avgjørende bruddet.

Norske Vegard Breen prøvde lykken, og lå lenge i brudd med elleve sterke ryttere fra blant annet BMC, Europcar og Astana. Nordmannen måtte desverre gi slipp på bruddet i den siste kategoristerte stigningen, da Lutsenko satt i gang støtingen.

– Det var jævlig hardt å komme med og dagen ble svært tung, sier Breen som helst skulle sett at bruddet var sammensatt av litt svakere ryttere.

Daniel Navarro fra Cofidis tok en sterk etappeseier etter et superstøt to kilometer før mål, og det ble dobbelt spansk på den 13. etappen av vueltaen.

– Dette var helt fantastisk både for meg og laget, og det var gøy å vinne på hjemmebane, sier Daniel Navarro i seiersintervjuet.

Ikke god nok
På den 13. etappen av Spania rundt gikk starten i Belorado, rytterne syklet 188 kilometer før de ankom dyreparken og målgang Obregòn. Parque De Cabàrceno.

Starten av etappen hadde et flatt terreng før de skulle bestige tre kategoriserte stigninger.

Etter den siste kategoriserte stigningen hadde Breen gitt slipp, og bruddet besto av en kvintett med Alexey Lutsenko (Astana), Damiano Cunego (Lampre Merida), Luis Leòn Sànchez (Caja Rural) , Danilo Wyss (BMC) og Damien Gaudin (AG2R).

Breen  selv skulle gjerne sett at bruddet besto av ferre fjellgeiter.

– Når var det for mange gode klatrere. Hadde det bare vært et par stykker kunne jeg tatt dem igjen etter utforkjøringer, men med ryttere som Cunego og Sànchez ble det for tøft, sier Breen.

– Så grunnen til at du ikke henger med til slutt der er at det var for mange klatrere?

– Grunnen til at jeg faller av er at jeg ikke er god nok, sier en tydelig skuffet Breen til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SPANSK TRIUMF: Daniel Navarro (Cofidis) tok en imponerende seier på fredagens etappe av Spania rundt. Foto: NTB SCANPIX/LIONEL BONAVENTURE

SPANSK TRIUMF: Daniel Navarro (Cofidis) tok en imponerende seier på fredagens etappe av Spania rundt. Foto: NTB SCANPIX/LIONEL BONAVENTURE

Positiv dag
Breen fikk både mye TV-tid og tok to klatrepoeng i den første katigoriserte stigningen på fredagens bruddetappe, og nordmannen bør kunne si seg fornøyd med innsatsen.

– Det er absolutt mye positivt å ta med seg. Det var ekstremt bra bare å komme seg med i bruddet. Jeg hadde ikke vært veldig skuffa over vueltaen til slutt om jeg ikke hadde kommet meg med i dag, sier 24-åringen som sykler karrierens første treukers-ritt.

Lagkamerat Jungen Van den Broeck måtte stå av under fredagens etappe.

– At Van den Broeck er ute betyr ikke så mye for meg. Han er en veldig sterk rytter, men min oppgave er å passe på Maxim (Monford). De neste tre dagene for meg nå blir steinharde ettersom jeg svei av mye krefter i dag, avslutter Breen til procycling.no.

Spennende finale
Mot slutten av etappen var det kun Orica-Green Edge som lå foran for å kjøre inn bruddet, men Française des Jeux-rytterne skjønte etter hvert at de måtte bidra i hovedfeltet for å rekke og ta igjen utbryterne før målstreken. Tidsdifferansen fra bruddet og ned til hovedfeltet lå lenge rundt to minutter,

15 kilometer igjen til mål ble det spenning i kvintetten, da Lutsenko begynte å angripe de andre i bruddet. Astana-rytteren fikk en luke, men ble kjørt inn åtte kilometer før mål.

Hovedfeltet var endelig samlet igjen, og posisjonskampen frem til den siste bakken før målgang startet for alvor.

De siste to kilometrene var tøffe, med en bratt kneik med 15 prosent på det meste.

– Jeg hadde en kjempeposisjon før den siste bakken, som jeg klarte å utnytte ordentlig, avslutter Navarro i seiersintervjuet.

Daniel Navarro (Cofidis) ga alt han hadde opp den siste bakken og fikk en solid luke mot toppen. Contador, Valverde og Rodriguez var noen av rytterne som prøvde å tette luken, men spanjolen tok en imponerende etappeseier, to små sekunder før spanske Daniel Marreno (Katusja) og Wilco Kelderman fra Belkin.

 

Tagget med: ,

Les også disse