FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Suverene Mitchelton-Scott vant Hammer Series Stavanger

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 27.05.18 17:07

Del på    

Ble for sterke for Sunweb og BMC.

(procycling.no): Siste dag av Hammer Series Stavanger kulminerte med en klar seier til Mitchelton-Scott i den avsluttende jaktstartlagtempokonkurransen.

Det australske WorldTour-laget startet sist og fullførte på klart bestetid, foran Team Sunweb og BMC Racing.

Mitchelton-Scott vant etter en knirkefri tempoprestasjon tuftet på sømløs vekslinger og høy fart. De dominerende australierne vant dermed den første Hammer-utgaven i Stavanger, etter å ha stått øverst på podiet samtlige tre dager.

Team Sky lå som tredje lag sammenlagt, men seiermuligheten til det britiske laget fikk seg et kraftig skuff for baugen da flere av rytterne krasjet på første runde. Fire ryttere fortsatte, men Kristoffer Halvorsen måtte stå av.

Mellomfornøyd Kristoff

Alexander Kristoffs UAE Team Emirates startet i B-finalen, hvor de endte på en tredjeplass bak Trek-Segagredo og Lotto Soudal, og dermed en 10.plass totalt. Trek-Segafredo vant puljen med tiden 55:58, mens Kristoffs og Sven Erik Bystrøms lag klokket inn 1:50 etter.

– Vi kjørte altfor ujevnt. Alex var sterkest, mens jeg og Troja bidro. De andre sleit litt og dermed ble det mye jojo-kjøring, sier Bystrøm til Tv2 etter målgang.

– Resten av laget klarte ikke å holde farten. Sven og torja klarte det. Men farten tatt veldig da klatrerne kjørte. Jeg er fornøyd med egne bein, sier Kristoff.

– Vi har ikke stilt med toppet lag og da kan vi ikke klage, sier Kristoff etter lagets 10.plass.

Tagget med: ,

Les også disse