SOLOSEIER: NM-gull til Martine Gjøs i juniorklassen. FOTO: Erik Edland/NCF

Suveren Gjøs tok NM-gull

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 18.06.17 14:56

Del på    

Horten-rytteren kjørte solo på siste runde.

(procycling.no): I ensom majestet kunne Martine Gjøs (Horten og Omegn’s Cykleklubb) juble for NM-gull i Stjørdal.

Etter 60 kilometer under en regntung himmel i trønderlag kom 17-åringen alene til mål, et snaut halvminutt foran sølvmedaljør Pernille Larsen Feldmann (Stavanger SK) som spurtslo Amalie Lutro (Stavanger SK).

– Det var utrolig gøy og drittungt, utroper gullvinneren i juniorklassen like etter målgang.

Gjøs rykket til på andre runde og sykle de siste 30 kilometerne av rittet solo i front. Bak henne fulgte fem ryttere som ikke maktet å tette luken frem til den suverene Horten-rytteren.

På toppen av Gevinglia-bakken for tredje og siste gang ledet Gjøs med 35 sekunder på forfølgerne. Det var nok til å sikre gullet i utforkjøringen ned til mål.

– Jeg hadde bestemt meg for å komme av gårde på nest sist runde, men hadde håpet å få med meg en rytter til for å få litt hjelp. Jeg følte meg bra og bestemte meg bare for å kjøre på videre, sier en meget fornøyd Gjøs.

Bak den overlegne vinneren spurtet fire ryttere om de øvrige medaljene. Rytterne fra Stavanger SK, Larsen Feldmann og Lutro, tok altså de øvrige plassene på podiet.

Solovinner

Det var et tøft ritt med betydelig utskillelse tidlig. Allerede etter den første runden i regnfylte Stjørdal var feltet nesten halvert til kun åtte ryttere.

Emilie Røe Utvik (Bergen CK), Martine Gjøs (Horten og Omegn’s Cykleklubb), Thale Kielland Bjerk (Bærum OCK), Amalie Lutro (Stavanger SK), Pernille Larsen Feldmann (Stavanger SK) og Hedda Wallstrøm Johansen (Grenland SK) dannet tetgruppen.

På andre runde fikk Gjøvik og Utvik en luke på resten. I den lengste bakken rev duoen seg løs fra de fire andre i front. Horten-rytteren Gjøs holdt trøkket oppe og distanserte også sin bruddvenninne fra Bergen som ble hentet av gruppen bak.

Med en 25 sekunders ledelse lå Gjøs dermed alene i front da 25 kilometer gjensto av rittet.

Inne på den tredje og siste runden skulle de fem jaktende rytterne først tape enda mer terreng, før de virkelig fikk opp dampen inn mot den lengste stigningen opp Gevinglia.

Avstanden vokste til 40 sekunder, men sank nedi 25 da rytterne gikk inn i bunn av bakken.

Med forfølgerne stadig tettere på helene, klarte unge Gjøs å holde fatningen. Den klatresterke Horten-rytteren satte et stødig tempo oppover og krysset toppen med 35 sekunder i lomma.

Mens Bjerk måtte slippe tok Utvik ansvar for jakten bak. Likevel var det ikke nok til å hente inn den ustoppelige Gjøs som suste inn til NM-gull i juniorklassen.

Kvinner junior fellesstart
1 Martine Gjøs NOR Horten og Omegn’s Cykleklubb 1:50:43.13
2 Pernille Larsen Feldmann NOR Stavanger SK 1:51:14.54
3 Amalie Lutro NOR Stavanger SK  1:51:14.84
4 Hedda Wallstrøm Johansen NOR Grenland SK 1:51:15.47
5 Emelie Røe Utvik NOR Bergen CK 1:51:16.66
6 Thale Kielland Bjerk NOR Bærum OCK 1:51:18.31
7 Tiril Jørgensen NOR Harstad CK  2:03:48.65
8 Maria Barlund NOR Lillehammer CK 2:03:48.69

Tagget med: , , ,

Les også disse