NY SEIER: Team Sunweb vant lagtempoen i Østfold. Her etter VM-seieren i fjor. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sunweb fikk Vårgårda-revansj i Halden

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.08.18 18:54

Del på    

Verdensmesterne best på lagtempoen i Ladies Tour.

Den store nyvinningen i årets Ladies Tour of Norway er at arrangøren har lagt inn en lagtempo dagen før etapperittet starter. Lagtempoen er også en del av WorldTouren, men er et eget arrangement og har ingen påvirkning på det tre dager lange etapperittet.

Verdenseliten kjørte også en lagtempo i svenske Vårgårda på lørdag, hvor Boels-Dolmans tok seieren foran regjerende verdensmester Sunweb. De to var også de to største favorittene til å vinne torsdagens ritt, men med Anna van der Breggen, Chantal Blaak og Amy Pieters ute av lagoppstillingen fra Vårgårda for Boels-Dolmans, var de i realiteten aldri i nærheten av å kjempe om seieren og endte helt nede på sjetteplass.

Også Sunweb hadde byttet ut to ryttere, men det stoppet på ingen måte det nederlandske laget. Istedenfor var de totalt overlegne og det eneste laget som kun under 30 minutter. Med tiden 29’53 var de 38 sekunder foran Mitchelton-Scott på andreplass. Cervélo-Bigla ble nummer tre, 1’08 bak Sunweb.

Avsluttet opp til festningen

Med start på Aremark gård, var det lettkjørt i 23 av 24,2 kilometere inn mot Halden. Den siste drøye kilometeren bød på litt mer krevende terreng, med bakke opp mot Fredriksten festning.

Som i Vårgårda, ble det ingen stor norsk dag. Team Hitec Products-Birk Sport og det norske landslaget endte begge langt nede på nedre halvdel av resultatlista. Hitec endte på 16. plass, mens det norske landslaget ble nummer 18 av 20 lag. De to norske lagene endte henholdsvis 3’30 og 4’12 bak vinnerlaget.

Da gikk det bedre med de norske innslagene på Team Virtu. Både Katrine Aalerud og Emilie Moberg kjørte lagtempoen for det danske laget som syklet inn til en niendeplass, 2’33 bak Sunweb.

Tagget med: , ,

Les også disse