TØFT MØTE MED BIL: Sanremo- og Roubaix-vinner John Degenkolb er fraktet til sykehus i Spania etter treningsuhell. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Degenkolb på sykehus etter treningsulykke

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.01.16 18:32

Del på    

Norsk proff ikke innblandet.

Giant-Alpecin meldte selv på Twitter om en stygg ulykke på deres treningsleir i nærheten av Benigembla i Spania. Et bilde fra den spanske avisen Dario Informacion viser flere sykler strødd i grøften, med deler og hjul spredt rundt omkring.

Senere lørdag kveld bekreftet laget i en pressemelding at Warren Barguil, John Degenkolb, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam og Max Walscheid var involvert i ulykken.

– Alle på laget er i sjokk akkurat nå, og det er noen alvorlige ting vi er nødt til å ta tak i, samtidig som vi innser at vi tross alt har vært heldige, uttaler teamlege Anko Boelens i pressemeldingen.

– Én alvorlig skadet
Det skal være snakk om møteulykke med en bil. Ifølge Dario Informacion skal én være alvorlig skadd og fraktet med helikopter til sykehus San Juan i Alicante. De andre ble kjørt til sykehuset i Dénia.

Ifølge lokalavisen skjedde ulykken klokken 15.15 lørdag ettermiddag like utenfor Calpe. Bilen som krasjet med rytterne skal ha vært kjørt av en engelsk dame som kom over i feil kjørebane.

Laget opplyser at tilstanden er stabil for samtlige ryttere.

Barguils agent bekrefter brudd
Ifølge franske Le Télégramme skal Barguil  ha fått hardt medfart i kolisjonen.

Avisen siterer rytterens onkel, som også fungerer som hans agent.

– Warren skal ha pådratt seg ett brudd i håndleddet, men dette er ikke bekreftet ennå, forteller Sébatien Michon til avisen.

– Han var sjokkert. Det var en front mot front, og kvinnen rakk ikke en gang. Smellen skal ha vært kraftig, forteller agenten som også forteller at franskmannen skadet kneet sitt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lunke var ikke med på treningsturen
Sindre Skjøstad Lunke er tilstede på samlingen, men forteller til procycling.no at han ikke var i gruppen som var involvert i ulykken.

– Alt bra her. Var ikke i den gruppa som ble påkjørt. Det skal være ganske alvorlige skader, men tror de fleste er i ok stand. Får vite mer senere.

Laget skriver selv på Twitter at alle rytterne skal være i stabil tilstand.

Saken oppdateres!

Tagget med:

Les også disse