Prøv Procycling Pluss idag

SEIER: Jasper Stuyven tok sin første seier siden han vant avslutningsetappen i BinckBank Tour i fjor. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Stuyven og Trek lurte spurterne

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.08.18 16:33

Del på    

Tok årets første seier etter å ha mestret den tekniske avslutningen best.

Den fjerde etappen i BinckBank Tour så ut til å ende i en massespurt. Inn på den tekniske finalen var det Trek-Segafredo som ledet an og der vartet de opp med sjakktrekket: Jasper Stuyven kjørte maksimalt gjennom den svingete sjikanen med litt over én kilometer igjen fra front, mens lagkameraten bak bremset opp og skapte en luke opp til Stuyven – en taktikk også Belkin lyktes med i 2013 da Mark Renshaw vant i tilsvarende avslutning.  Trek-rytteren fikk umiddelbart en stor luke og holdt akkurat unna inn mot mål.

Bak kom de raskt inne på de siste 300 meterne, men Stuyven hadde en stor nok luke til at han kunne sette seg opp og juble på de siste 25 meterne.

I seiersintervjuet etter etappen kunne Stuyven fortelle at det hele var etter planen de hadde lagt på morgenen. Med etappeseieren tok han også et lite byks i sammendraget og er nå blant de 20 beste, 53 sekunder bak sammenlagtleder. Stuyven vant den avsluttende etappen til Geraardsbergen i fjorårets ritt, og med en tilsvarende prestasjon på søndag har han fremdeles muligheten til å kjempe om sammenlagtseieren.

Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) var best av rytterne i hovedfeltet og tok andreplassen like foran Zdenek Stybar (Quick-Step Floors).

Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ) spurtet inn til en solid niendeplass.

Slik gikk det til

Avslutningen i Ardooie har blitt en klassiker i BinckBank Tour, med seier til Peter Sagan de to siste sesongene. Den tekniske finalen på tidvis meget smale flamske byveier veier skulle også i 2018 bli en arena for de raske herremennene.

For i motsetning til på onsdagens etappe, var det ingen tvil om at hovedfeltet skulle kjøre inn dagens brudd.

Allerede med tre mil igjen var bruddet med Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe), Alex Kirsch (WB Aqua Protect Veranclassic), Edward Planckaert (Sport Vlaanderen), Julius van den Berg (EF Education First). Sjoerd van Ginneken (Roompot) og Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) hentet inn igjen.

Mohoric økte ledelsen

Matej Mohoric (Bahrain-Merida) overtok sammenlagtledelsen i rittet etter å ha vært i bruddet som gikk inn på onsdagens etappe. Også bruddkameratene Sean De Bie (Vérandas Willems-Crelan), Maxime Vantomme (WB Aqua Protect Veranclassic) og Taco van der Hoorn (Roompot) lå alle blant de fem beste i sammendraget før dagens etappe.

Med bruddet kjørt inn tidlig ble det også kamp i hovedfeltet på «den gyldne kilometer». De tre bonusspurtene ble vunnet av henholdsvis Michael Matthews (Sunweb), Mohoric og Yves Lampaert (Quick-Step Floors). Totalt var det Matthews som tok flest bonussekunder med seks bonussekunder, noe som gjør at han nå er oppe på en femteplass i sammendraget, 31 sekunder bak Mohoric.

Mohoric nøyde seg med sine tre bonussekunder, men det var også mer enn hans nærmeste konkurrenter. Taco van der Hoorn tok to bonussekunder, mens Sean De Bie kun sikret seg ett sekund. Dermed leder nå Mohoric med tre sekunder i sammendraget.

Et siste forsøk på å forhindre en spurt kom fra en råsterk dansk duo. Michael Valgren (Astana) og Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) angrep inne på den siste mila, men de to klarte ikke å holde unna for et felt som tydelig ønsket seg en spurt.

Der var de også uten mannen som vant den første etappen. Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) brøt underveis på torsdagens etappe, noe også sammenlagthåpet Sep Vanmarcke (EF Education First) gjorde.

Tagget med: , ,

Les også disse