Prøv Procycling Pluss idag

FARLIG SITUASJON: Den 17. etappen kunne blitt skjebnesvanger for Primoz Roglic, men med hjelp fra Lennard Hofstede, resten av lagkameratene og andre lag, klarte han å redde sammenlagtledelsen. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

– En stund fryktet jeg vi skulle tape ti minutter

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.09.19 10:12

Del på    

Astana ble en reddende engel for Jumbo-Visma.

(procycling.no): Primoz Roglic (Jumbo-Visma) har virket til å ha hatt full kontroll på årets Vuelta a España etter at han overtok sammenlagtledelsen på den tiende etappen til Pau, men han fikk seg et realt skremmeskudd da han havnet på feil side i sidevindskjøret på den 17. etappen.

Umiddelbart etter at rytterne var ferdig med den nøytrale sonen, startet angrepene. Roglic innrømmer i en pressemelding fra laget at han da satt for langt bak og dermed ikke hadde mulighet til å komme seg med. 

– Vi visste at det ville bli en hektisk dag, men vi trodde ikke det ville skje så tidlig. Astana ventet lenge med å sende ryttere frem. Vi kjørte i front med fem ryttere og i front var det en vifte med 49 ryttere som gikk rundt. Du kan ikke slå det. Vi visste ikke eksakt hvilke ryttere som var med i starten heller, men når gruppa er så stor, vil det alltid være noen viktige ryttere blant dem, sier lagkamerat Lennard Hofstede til Eurosport, ifølge Wielerflits.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Astana reddet Roglic

Etter hvert bidro Astana, UAE Team Emirates og Bora-Hansgrohe til å holde farten høy i feltet, men Hofstede er kritisk til at de andre lagene ikke bidro tidligere, i et forsøk på å hente inn gruppa.

– Til slutt leder Primoz fremdeles. En stund gikk det så raskt at jeg fryktet vi ville tape ti minutter. Heldigvis ble det ikke tilfellet, sier Hofstede.

I bruddet var Nairo Quintana den farligste rytteren, 7:43 bak Roglic før etappen. Movistar ønsket også å ha med seg Valverde i frontgruppa, men han kom seg ikke frem ettersom han lå på feil side av masterbilen.

Etter at forspranget var oppe i over seks minutter på det meste, var det blitt kjørt ned til rundt fem og et halvt minutt da rytterne kom inn Alto de Jadraque (4,5 kilometer á 5 prosent) med 50 kilometer igjen. 

ISOLERTE ROGLIC: Movistar satte opp farten i ukategoriserte Alto de Jadraque og isolerte Primoz Roglic, men Astana hadde dessverre for Movistar flere mann igjen oppe på toppen. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Der satt Movistar opp farten i feltet (som kjørte 50 sekunder raskere enn bruddet opp stigningen) og sørget for at de to siste lagkameratene til Roglic ble kjørt av og sloveneren dermed ble isolert.

– Astana var likevel veldig sterke og hadde flere ryttere med i front. Astana reddet virkelig Roglic fra å miste den røde trøya, men det er slik sykling fungerer. Alle sykler for sine egne interesser. Mange vil slite etter denne innsatsen og det kan spille en rolle på torsdagens etappe, spesielt de som kjørte hele dagen. Noe jeg ikke gjorde, ettersom jeg satt på hjul gjennom hele dagen, sier Valverde i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Astana tror fortsatt på podiet for López

Avstanden ble dermed til slutt den samme som i bunn av stigningen og Quintana er nå oppe igjen på andreplass sammenlagt.

For Astana er nå Miguel Ángel López på femteplass i sammendraget, 1:21 bak Valverde på tredjeplass og 1:45 bak Quintanas andreplass. 

– Vi fikk ikke informasjon om at Quintana var i bruddet umiddelbart etter at gruppa gikk av gårde. Da vi innså at han var der, ga vi lederlaget en mulighet til å organisere jakten, ettersom situasjonen var ganske farlig. Det funket ikke og senere bestemte vi oss for å gå til fronten selv for å jakte på gruppa ettersom vi måtte beskytte våre interesser. Vi tror på vår leder Miguel Ángel López og han har fremdeles muligheten til å komme på podiet, så vi gjorde vårt beste for å hente inn litt tid. Det var overhodet ikke lett, ettersom gruppa i front var veldig stor, vinden var veldig sterk og farten var utrolig høy, sier sportsdirektør Alexandr Shefer i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse