Prøv Procycling Pluss idag

TAR INGEN SJANSER: Primoz Roglic har valgt seg tidlig startnummer under lørdagens tempo som åpner årets Giro d'Italia. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Storkanoner har valgt tidlig start under åpningstempoen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.05.19 13:52

Del på    

Førstemann ut er Tom Dumoulin.

(procycling.no): På tross av at hele tre uker og 21 etapper venter, er det ofte små detaljer og knappe tidsmarginer som avgjør sammendraget under Giro d’Italia.

Favorittene tar ingen sjanser når det gjelder lørdagens tempo-åpning i Bologna. Værvarselet sier «uttrykt for regn- og tordenbyger utover ettermiddagen» og det har sammenlagtrytterne opplagt fått med seg.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

RCS Sport skriver i en pressemelding at Tom Dumoulin (Team Sunweb) er førstemann ut på den 8 kilometer lange tempoen med oppstart 16:50. Miguel Angel Lopez starter 16:54, så følger Bob Jungels (16:56), Vincenzo Nibali (16:58) og Primoz Roglic (17:01).

Det er loddtrekning som har bestemt startrekkefølgen, og her ble altså Sunweb trukket ut som første lag.

Det er heller ikke alle storlagene som har kommet like heldig ut av det. Team INEOS lar Tao Geoghegan Hart slippe løs 17:11, Pavel Sivakov starter 17:33 – mens «fjorårs-sensasjonen», eller skal vi kalle det nesten-sensasjonen, Simon Yates ikke starter før 19:43.

Briten er dermed den nest siste startende i Bologna. Vanligvis starter mange av de største navnene nærmere slutten, fordi arrangør og TV-produsenter ønsker å holde på spenningen så lenge som mulig under tempodisiplinen.

Ifølge cyclingnews.com er det spesielt tempokilometerne inne i Bologna by og ferden opp den 2,1 kilometer lange klatringen opp til San Luca (9,7 prosent i snitt) lagene frykter blir vanskelige på våte veier.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

PS: Det er ingen norske ryttere til start under årets Giro d’Italia.

Tagget med: , ,

Les også disse