NESTEN: Susanne Andersen og Team Sunweb lyktes ikke helt i Ladies Tour of Norway. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Den store nesten-sesongen for Sunweb: – Litt kjipt at vi alltid mangler det lille

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 25.08.19 18:10

Del på    

Podieplasseringene har blitt mange, men Sunweb har måttet se langt etter seirene i år.

HALDEN (procycling.no): Igjen ble det bare nesten for Team Sunweb på den avsluttende etappen i Ladies Tour of Norway.

Laget er oppe på en femteplass på UCIs verdensranking, men de har slitt stort med å få god kjøring omgjort til seirer. Foreløpig har de ingen seirer som et lag enda, men Leah Kirchmann har i hvert fall klart å vinne det canadiske tempomesterskapet og det canadiske rittet GP de Gatineau som enslig Sunweb-rytter.

– Det er selvfølgelig litt kjipt at vi alltid mangler det lille for å få seieren i havn, men vi har kjørt veldig sterkt gjennom sesongen og vi har vist at vi har et veldig sterkt lag. Selv om vi ikke har vunnet, så synes jeg vi har gjort det bra, sier lagets norske rytter, Susanne Andersen til procycling.no.

Wiebes hektet styret inn i Rivera

På åpningsetappen i Ladies Tour of Norway veltet tre av lagets ryttere med 2,5 kilometer igjen, inkludert lagets spurter Coryn Rivera. Siden har det vært Marianne Vos-show i Østfold, hvor nevnte Rivera var nærmest å kunne følge den nederlandske sykkeldronninga på vei opp til Fredriksten festning på den tredje etappen. Søndag kom den siste sjansen i en flat spurt i Halden, men igjen gikk det ikke veien for Sunweb, som endte med Kirchmann på en sjetteplass og Rivera på syvendeplass på etappen.

Det som så ut som et bra opptrekk, ble til slutt ødelagt av kluss i feltet.

– Vi hadde håpet at de to første skulle være der litt lengre. Vi manglet også én rytter, men jeg synes vi adapterte til det veldig bra. Jeg skulle gjerne vært først når det var 400 meter igjen, men jeg hadde ikke mer igjen å gi med igjen etter at jeg hadde ligget såpass langt foran den siste runden. Da kom Leah (Kirchmann) forbi. Det så egentlig ganske perfekt ut, men så hektet Lorena (Wiebes) seg inn i styret til Coryn (Rivera), så da fikk hun ikke spurtet skikkelig, sier Susanne Andersen til procycling.no.

– Vanskelig å gjøre noe med Marianne

Det ble likevel mange turer opp på podiet for Andersen og lagvenninnene i Sunweb. Rivera og Kirchmann ble nummer to og tre i sammendraget, de vant lagkonkurransen og Andersen ble beste norske rytter.

Og der Emilie Moberg fikk dagens største applaus da hun mottok poengtrøya foran hjemmepublikumet i Halden, kom nok den største latteren da Andersen ble ropt opp til podiet for å motta premien som beste norske rytter og hele Sunweb-laget fulgte med.

Den norske 21-åringen sier seg uansett godt fornøyd med årets Ladies Tour of Norway.

– Jeg synes det har gått veldig bra. Til slutt ble vi nummer to og tre sammenlagt og vi vinner lagkonkurransen. Coryn har fått vist at hun er tilbake etter en vårsesong som ikke har vært like god som tidligere. Jeg synes vi har fått til mye bra, men det siste lille har manglet. Det er vanskelig å gjøre noe med Marianne.

Rivera har nå ti plasseringer blant de tre beste uten seier denne sesongen.

– Jeg tror det handler om bare litt mindre uhell. På den første etappen veltet tre av oss og på den andre etappen havnet jeg bak en velt før den siste gangen opp bakken. I klassikerne var det også en del velt, sa amerikaneren til procycling.no før den tredje etappen i årets ritt.

Tagget med: , , ,

Les også disse