Prøv Procycling Pluss idag

Stokke nær bronse

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 26.09.19 16:57

Del på    

Ingen kunne gjøre noe med Quinn Simmons.

(procycling.no): Etter en tøff utskillelse maktet Vegard Stokke å kjøre seg i posisjon til å kjempe om bronsemedaljen, med tre kilometer til mål.

Sammen med Enzo Leijnse (Nederland), Gianmarco Garofoli (Italia) og Magnus Sheffield (USA) kom han inn på oppløpet i Harrogate, og kampen om bronsen skulle avgjøres i en spurt.

Sheffield ledet ut med Stokke på hjul, men da amerikaneren gikk til fra front hadde nordmannen lite å svare med og falmet, mens Sheffield holdt stand og tok bronsen, foran Leinjse og Garofoli.

Etter målgang var det en helt utmattet Stokke, som la kroppen over styret, etter en brutal 148 kilometer lang fellesstart. Stokkes sjetteplass er imidlertid den beste norske plasseringen på fellesstart i VM.

Overlegen amerikaner

En våt og seig dag for juniorgutta under VM i Yorkshire endte med en overlegen seier til amerikanske Quinn Simmons.

Det amerikanske laget grep tøylene tidlig i rittet og sørget for å hente inn flere brudd.Med rundt 60 kilometer til mål rev en liten gruppe seg løs hvor Simmons og lagkamerat Magnus Sheffield satt, sammen med tre andre ryttere. Feltet forsøkte å mobilisere, men den sterke gruppen holdt unna, og inn på den første av tre lokale runder i Harrogate klinte Simmons til.

(artikkelen fortsetter under)

OVERLEGEN: Quinn Simmons var utilnærmelig på juniorguttas fellesstart. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Bakfra forsøkte man desperat å kjøre inn amerikaneren, men han viste en formidabel styrke og holdt unna de siste 35 kilometerne helt alene, og kunne etter hvert juble for et velfortjent VM-gull, etter å ha blitt nummer fire på den individuelle tempoen.

Saken fortsetter under resultatene!

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Slik gikk det til:

Det ble satt høy fart fra start av og det gikk tidlig en stor velt, som tok ned blant andre Andrea Piccolo (Italia), men han kom seg opp igjen til feltet. Flere små velt fortsatte å gå og i front gikk enkeltryttere og små grupper av gårde, før en mindre gruppe hvor Sakarias Løland satt, fikk gå løs etter hvert.

Sammen med nordmannen satt Max Walker (Storbritannia), Alex Vandenbulcke (Belgia), Michel Hessmann (Tyskland) og Gianmarco Garofoli (Italia). Inn i Cray Hill etter rundt 40 kilometer hadde gruppen rundt halvannet minutt bak til feltet, men amerikanerne satte oppe et tøft tempo og i utforkjøringen var gruppen hentet inn igjen.

Dermed fortsatte angrepene og neste gang var det Fredrik Finnesand som gikk med, men gruppen ble raskt hentet inn igjen og da var Løland igjen med på notene, da en ny gruppe gikk. Forsøket var imidlertid kortlevd og Max Walker endte opp med å gå solo.

Amerikanerne river seg løs

Samtidig gikk en rekke velt i feltet over en kort periode og en større velt i en sving tok ned Johannes Staune Mittet, som aldri skulle makte å komme tilbake til fronten, tross at han var raskt tilbake på sykkelen. I veltene som gikk i etterkant var forhåndsfavorittene Andrii Ponomar (Ukraina) og William Blume Levy (Danmark), og sistnevnte sto av rittet.

Neste utfordring på profilen var bakken opp til Hills End (5,7 kilometer à 3,4 prosent) og amerikanerne fortsatte å sette tempoet i hovedfeltet. Med tempoet knappet de raskt inn på Walker i front og før man var halvveis opp bakken var britet hentet inn igjen. I det seige terrenget og under tungt regnfall hadde det vært en stor utskillelse og omkring 50 ryttere satt igjen i feltet, på vei inn mot de lokale rundene i Harrogate.

I en utforkjøring ble det satt fart og det ble en liten splitt, som gjorde at en gruppe på fem ryttere slet seg løs. Amerikanerne var igjen på offensiven med både Quinn Simmons og Magnus Sheffield i gruppen, mens de tre øvrige var Lewis Askey (Storbritannia), Pavel Bittner (Tsjekkia) og Carlos Rodriguez Cano (Spania). Mens tyskerne satte opp et febrilsk kjør, satt de norske rytterne og sparte kreftene.

Simmons avgjør

Inn på den første av tre runder à 13,7 kilometer rundt Harrogate hadde kvintetten i front fått en ledelse på rundt 40 sekunder, men det ble tidlig hardkjør i gruppen. Simmons satte opp et tøft tempo i den første bakken på runden og distanserte konkurrentene. I feltet fortsatte utskillelsen, men de slet med å matche farten til Simmons i front, som fortsatte å øke. Inn på de siste 20 kilometerne hadde amerikaneren fått minuttet.

I Harlow Moor Road (1,1 kilometer à 5,8 prosent) dro Alessio Martinelli (Italia) til og Vegard Stokke fulgte umiddelbart, men måtte slippe opp på farten og slapp seg tilbake til en mindre gruppe som forsøkte å kjøre seg opp. Martinelli fortsatte å øke avstanden til Stokkes gruppe, som stadig fikk flere tilskudd bakfra.

Ut på den siste runden hadde italieneren 40 sekunder opp til Simmons, men kneppet inn noen sekunder på første delen av den siiste runden, før han begynte å tape terreng til den overlegne amerikaneren i front. Han holdt imidlertid feltet på en bra avstand, hvor lagkameraten Garofoli dekket bra opp for ham. Garofoli fulgte Enzo Leijnse (Nederland) da han gikk til og de to hadde etablert en luke på ti sekunder drøyt halvveis på den siste runden.

Stokke inn i bronsekampen

Nederlenderen ble distansert i Harlow Moor Road, men kom seg tilbake og plutselig var italieneren litt på defensiven, da Leijnse fant frem uante krefter. Bakfra kom imidlertid Vegard Stoke og Magnus Sheffield i tunge klyv, i en motbakke med rundt tre kilometer til mål og brått var de oppe, og nordmannen og amerikaneren var inne i bronsekampen.

Mens Simmons og Martinelli rasket med seg de to første plassene var ingenting avgjort i kampen om bronsen, da de fire kom inn på de siste 500 meterne i Harrogate. Sheffeld ledet an foran Stokke, og da amerikaneren gikk til hadde nordmannen ingenting og svare med, og måtte ta til takke med sjetteplassen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse