Cycling: 4th Abu Dhabi Tour 2018 / Stage 5 Podium / Alejandro Valverde of Spain Red Leader Jersey / Celebration / Trophy / Al Ain - Jebel Hafeet 1025m (199km)/ Abu Dhabi Airports Stage / Ride to Abu Dhabi / (Photo by Bryn Lennon/Velo/Tim De Waele/Getty Images)

Stjernespekket utgave av UAE Tour

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.12.18 14:46

Del på    

Verdensmesterne, Nibali, Froome og Dumoulin blant de som har meldt sin ankomst.

For UAE Team Emirates er det to ritt som er spesielt viktige. Tour de France og det nystartede UAE Tour, en sammenkobling av Abu Dhabi Tour og Dubai Tour. Derfor stiller de med sitt sterkeste mannskap i UAE Tour i månedsskiftet februar-mars, med blant andre Alexander Kristoff og Fernando Gaviria.

Nordmannen skal der agere som opptrekker for Gaviria på de tre spurtetappene. I tillegg er det også en lagtempo, to fjelletapper og den stupbratte avslutningen til Hatta Dam som kjent fra Dubai Tour.

Med samtlige 18 WorldTour-lag på startstreken blir det også en stjernespekket startliste. I spurtene kan Kristoff og Gaviria vente seg konkurranse fra blant andre Elia Viviani og Marcel Kittel.

I år var det Alejandro Valverde som vant Abu Dhabi Tour, og den regjerende verdensmesteren stiller også neste år. Dit kommer også den regjerende tempoverdensmesteren Rohan Dennis.

Begge to bør ha gode muligheter for å gjøre det bra i sammendraget, men om Dennis ikke skulle ha toppnivået inne, så har også Bahrain-Merida med Vincenzo Nibali. Og som det ikke er nok, nummer én og to fra både Giro d’Italia og Tour de France kommer også. Ja, det stemmer, vi får i 2019 en tidlig duell mellom Tom Dumoulin og Chris Froome i UAE Tour.

Alt ligger dermed til rette for et stjernemøte i Midtøsten.

Tagget med: , , , ,

Les også disse