IKKE I TOPPEN: Det ble ikke noe nytt toppresultat for Anita Stenberg.FOTO: Momnium

Stenberg utenfor topp 10 i Manchester

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg

Publisert 10.11.17 23:19

Del på    

Langt unna den høydramatiske seierskampen.

Etter en syvendeplass i EM og syvendeplass i den første runden i verdenscupen i polske Pruzkow, var det berettiget håp om en ny topplassering for Anita Yvonne Stenberg i omnium i den andre verdenscup-runden i Manchester.

I de to foregående tilfellene vant hun scratch-rittet, omniumens første øvelse. Like bra gikk det ikke fredag. En 14. plass i scratchen ble fulgt opp av en tiendeplass i tempoløpet. Eliminasjonsrittet ga henne en 18. plass, og før det avsluttende poengrittet lå hun nede på en 14. plass.

Der var hun stadig på offensiven, men klarte ikke å ta mer enn tre poeng. Dermed falt hun ned til en 16. plass totalt.

Kampen om seieren ble en svært spennende affære i poengrittet. Amerikanske Jennifer Valente ledet med 118 poeng, seks poeng foran hjemmehåpet Katie Archibald og åtte poeng foran Amalie Dideriksen. Av de tre ble det tidlig klart at det ble en duell mellom de to førstnevnte om seieren. Valente og Archibald tok poeng på nærmest alle spurtene, og ut på den siste runden var det ett poeng som skilte de to, i favør av Valente.

I den avsluttende spurten var det imidlertid slutt på kreftene til Archibald, som stivnet med en halv runde igjen. Det gjorde ikke Valente, og sørget dermed for at hun vant verdenscuprunden.

Tagget med: ,

Les også disse