Anita Yvonne Stenberg FOTO: Momnium

Stenberg sikret første norske OL-deltakelse siden 1996

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 28.02.20 21:42

Del på    

Den norske banerytteren klar for Tokyo.

(procycling.no): Ikke siden May Britt Våland syklet 3000 meter forfølgelse og poengrittet under de olympiske leker i Atlanta i 1996, har Norge hatt noen deltakere på banen i OL – verken damer eller herrer.

Det satte imidlertid Anita Yvonne Stenberg en stopper for fredags kveld, da hun sørget for å sikre en plass til lekene i Tokyo i sommer.

Selv om det ikke ble noen topplassering på det norske håpet, gjorde hun imidlertid nok til å sikre plassen hun har jobbet så hardt mot.

Etter de fire øvelsene sto hun igjen på niendeplass og ettersom hun hadde holdt konkurrentene på rankingen bak seg kan hun nå juble for OL-plass.

Yumi Kajihara (Japan) stakk av med gullet, foran Letizia Paternoster (Italia) og Daria Pikulik (Polen). Storfavoritt Kirsten Wild (Nederland) ble deplassert under den første øvelsen og kom seg aldri helt tilbake i gullkampen.

Jevn

27-åringen innledet med en 12. plass i scratch, den første av de fire øvelsene i omniumet. I det påfølgende temporittet (30 runder med ett poeng til førstemann over streken på hver runde) maktet hun ikke å ta noen poeng underveis, men en åttendeplass over målstreken sikret henne en ny 12. plass.

I eliminasjonsrittet levde hun farlig ved et par anledninger, men slapp med skrekken. Til slutt røyk hun ut da det gjensto ni ryttere, og sørget dermed for å klatre litt i sammendraget.

Den norske rytteren var fremme på noen av spurtene i poengrittet, men klinte virkelig til på den sjette av åtte spurter. Hun tok sats med en halv runde til streken og kom i stor fart oppe i banen. Rundt siste sving skøyt hun fart og sikret fem poeng, og langt på vei OL-plassen.

Stenberg maktet ikke å ta flere poeng, men det var likevel godt nok til å ta niendeplassen, med totalt 66 poeng.

Stenberg skal også sykle poengrittet på søndag.

Tagget med: , ,

Les også disse