VERDENSREKORD IGJEN: Det danske firemannslaget satt verdensrekord i gullfinalen. Her fra OL i Rio i 2016, med rytterne Niklas Larsen, Lasse Norman Hansen, Frederik Rodenberg og Casper von Folsach. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Danskene knuste sin egen verdensrekord

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.02.20 19:52

Del på    

Stormet inn til gull i Berlin med to Uno-X-ryttere på laget.

(procycling.no): Det danske firemannslaget på 4000 meters lagforfølgelse imponerte kraftig onsdag med å sette verdensrekord i både kvalifiseringen og i den første utslagsrunden. De var selvfølgelig også klare for torsdagens gullfinale, og der imponerte de danske drenger nok en gang.

Åpningen var knallhard, men tempoet ble holdt hele veien. Finalemotstander New Zealand var sjanseløse, og til slutt krysset danskene målstreken på tiden 3:44,672. 

De forbedret dermed gårsdagens verdensrekord med over halvannet sekund, fra 3:46,203.

Både rytterne og det danske støtteapparatet jublet hemningløst etter målgang, naturligvis svært fornøyde med den nær prikkfrie gjennomføringen av de 4000 meterne.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Flyttet verdensrekorden snaut tre og et halvt sekund på to dager

Før VM var det Australia som hadde verdensrekorden med 3:48,012. Altså har det danske laget senket verdensrekorden med rundt tre og et halvt sekund i løpet av VM i Berlin.

På det danske firemannslaget var det også to Uno-X-ryttere i Julius Johansen og Frederik Rodenberg. De siste to på laget var Rasmus Lund og Lasse Norman Hansen. 

Italia vant bronsefinalen mot Australia. Italia er nå nasjonen med den neste beste tiden i 4000 meters lagforfølgelse, med tiden 3:46,513 fra onsdagens utslagsrunde.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

TO UNO-X-RYTTERE MED: Fredrik Rodenberg (i den danske mestertrøya) og Julius Johansen (med skjegget nærmest kamera) var begge på det danske laget som satte verdensrekord i Berlin. FOTO: Jan Brychta/Uno-X Norwegian Development Team

Tagget med: , , , ,

Les også disse