Prøv Procycling Pluss idag

SYK: Vegard Stake Laengen har fått bronkitt. Men han får ikke stå av Tour de France. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

AVSLUTTER SESONGEN: Tyrkia rundt er det siste rittet for sesongen for Vegard Stake Laengen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Stake Laengen på plass i Tyrkia: – Bør passe meg bra

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.10.17 21:09

Del på    

Årets mest spesielle WorldTour-ritt starter tirsdag.

– Jeg tror ikke det er sammenlignbart i det hele tatt, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no, på spørsmål om hvordan WorldTour-rittet Tyrkia rundt blir sammenlignet med de andre WorldTour-rittene i løpet av året.

Som ett av de ti nye rittene som ble innlemmet i WorldTouren foran årets sesong, er ikke deltakelse obligatorisk for de 18 WorldTour-lagene. Til det tyrkiske rittet er det kun fire lag fra den øverste divisjonen som har tatt veien, Stake Laengens UAE, Trek-Segafredo, Bora-hansgrohe og Astana.

Totalt er det bare 13 lag på startstreken, med åtte prokontinentallag og et tyrkisk landslag i tillegg til de fire WorldTour-lagene. Usikkerheten i landet har gjort at de fleste storlagene har unngått rittet. I 2016 var det en lignende situasjon, da med kun to WorldTour-lag. Rittet har de siste årene hatt sin faste plass i slutten av april, men etter at det ble rapportert om at kun ett WorldTour-lag hadde vist interesse for deltakelse tidligere i år, ble det flyttet til dagens plassering i oktober.

Stake Laengen tror det blir et spesielt ritt.

– Det er alltid posisjonskamp, men med et så lite felt – og jeg tror veiene er ganske store her – blir det veldig forskjellig. Jeg tror også det blir et mer åpent ritt. De ordinære WorldTour-rittene er gjerne mer kontrollerte, men her tror jeg det er flere bruddmuligheter. Det er noe som bør passe meg bra, sier han.

Klar for bruddforsøk

Han snakker med procycling.no på vei hjem fra lagpresentasjonen fra feriebyen Alanya. En ferie kommer også velfortjent for Stake Laengen, som startet sesongen sin i Tour Down Under i midten av januar.

– Jeg har holdt overskuddet godt til slutten. Jeg er ikke helt på stålet nå. Det skal bli godt med ferie også, men nå føler jeg meg klar for Tyrkia rundt, og føler jeg kan få til noe bra her.

UAE stiller med Simone Consonni i spurtene, mens Diego Ulissi er lagets kaptein i det seks dager lange etapperittet. For Stake Laengen er det brudd som gjelder.

– Jeg har fått beskjed om at jeg får en fri rolle på enkelte dager. Da håper jeg at jeg kan komme i noen brudd som kan kjempe om seier. Jeg tror rittet byr på noen muligheter. Jeg har sett litt på etappeprofilene, og det er flere fine etapper. For min del blir det å ta det dag for dag. Jeg tror det er lurt å være litt obs, for det er ikke noe klassisk WorldTour-ritt.

Rittet starter med en spurtetappe tirsdag, og avsluttes med en ny flat etappe i Istanbul på søndag. Etappene mellom bør alle passe nordmannen relativt godt.

Tagget med: , , ,

Les også disse