Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Stake Laengen imponerte i fjellene i California

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 19.05.17 10:03

Del på    

Nordmannen med topplassering på kongeetappen.

(procycling.no): Et snaut minutt bak etappevinner Andrew Talansky (Cannondale) klatret Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) inn til en imponerende 11.plass på kongeetappen i Tour of California.

Fjellavslutningen til Mount Baldy så til slutt en durabelig duell mellom Talansky og Rafal Majka (Bora-hansgrohe), der førstnevnte tok etappeseier og sistnevnte beholdt ledertrøya.

Stake Laengen klatret store deler av stigningen med de beste, helt til det gjensto fire kilometer og støtingen begynte for alvor. 28-åringen fra Asker kjørte sitt eget tempo opp til mål og krysset målstreken 58 sekunder bak Talansky.

Dermed ligger nordmannen på en 10.plass sammenlagt etter fem etapper. Den 24 kilometer lange tempoen på etappe seks i Big Bear Lake betyr at Stake Laengen har gode sjanser til å klatre på listen.

– Stake er fantastisk. Mangler noen få prosent på å sitte med helt inn. Kanskje får vi de på plass i juli, sier landslagssjef Stig Kristiansen med referanse til den Tour de France-aktuelle nordmannen.

Korsæth i brudd

Truls Korsæth viste seg også frem på den 5. etappen. Den norske Astana-rytteren lå lenge i brudd på den tøffe fjelletappen.

– Jeg tilbrakte mer enn 90 kilometer i bruddet, men den siste bakken ble for hard. Jeg sleit tungt der og tømte meg selv fullstendig. Men jeg er fornøyd med dagen. Det var en god etappe og en god erfaring for meg. Kjempetøff, men veldig fin dag. Tilskuerne var fantastiske, det er utrolig hvor mange folk det er der ute, sier Korsæth etter etappen.

Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) fullførte dagen uten store problemer og er klar til å ta fatt på de to siste etappene.

Før den avgjørende tempoen i Big Bear Lake leder Majka sammenlagt, seks sekunder foran George Bennett (LottoNL-Jumbo) og 25 sekunder foran Ian Boswell (Team Sky).

Tagget med: , ,

Les også disse