KLAR TIL START: Etter sykdom er Stake Laengen frisk nok til å kjøre en viktig oppkjøring til søndagens Flandern rundt. FOTO: procycling.no

Stake Laengen håper å redde klassikersesongen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 28.03.17 12:51

Del på    

Friskmeldt til De Panne - sikter mot Flandern og Roubaix.

De Panne (procycling.no): Med de to viktigste monumentene igjen, satser Vegard Stake Laengen på å snu den dårlige trenden som har preget hans flamske klassikersesong så langt.

Helt frem til starten av De Panne Tredagers var det usikkert hvorvidt UAE Team Emirates-rytteren kom til å delta. Sykdommen som har lagt en demper på prestasjonene i de siste rittene i Belgia, har imidlertid begynte å slippe taket.

Det gjør den høyreiste rouleuren er optimistisk med tanke på søndagens Flandern rundt og neste helgs Paris-Roubaix, vårens viktigste éndagsritt for Asker-rytteren.

– Jeg føler meg absolutt bedre. Da jeg sto opp i dag, føltes det greit ut. Jeg har også hatt fin dialog med legen vår hele veien. Derfor føler jeg det greit at jeg starter i dag, sier Stake Laengen til procycling.no før åpningsetappen i De Panne – det tre dager lange belgiske rittet.

Første etappe er en kupert dag fra De Panne til Zottegem, via Geraardsbergen og flere av de omkringliggende brosteinsbergene. En røff etappeprofil som ofte ser hard kjøring fra favoritter som Alexander Kristoff, som har vunnet denne etappen de to siste årene.

– Jeg tror det skal gå bra for min egen del. Men planen er ikke å gå i brudd med en gang eller noe sånt. Jeg tror det er lurt for meg å ta det rolig, bruke løpet til å finne rytmen og formen. Da skal det nok gå bra på søndag, sier 28-åringen med tanke på Flandern rundt.

Jakter godformen

Stake Laengen startet 2017 på lovende vis da han gjorde debuten for UAE Team Emirates i Tour Down Under i januar, og fulgte opp med en solid 17.plass i grusveiklassikeren Strade Bianche.

I Milano-Sanremo pådro han seg en forkjølelse som skulle sette sin spor. I etterkant måtte UAE-rytteren på en antibiotikakur . Det sørget for at han måtte slite seg gjennom med nebb og klør i Dwaars Door Vlaanderen og E3 Harelbeke, mens han sto av Gent-Wevelgem sist søndag.

Stake Laengen har nok et ønske om å finne tilbake til den gode formen han hadde ved starten av sesongen før han ble syk. Men noe press om å prestere for å komme med i uttaket til søndagens monument, finnes ikke.

– Det handler mer om at jeg sykle på søndag, ettersom vi ikke har noen reserver. Så akkurat det tenker jeg noe på. Egentlig er det bare egent form som gjelder nå for at jeg skal kunne prestere og perse på søndag. Derfor vurderte jeg det som best at jeg starter i dag.

Modolo er kaptein

I De Panne denne uken kommer UAE Team Emirates med et godt mannskap, frontet av italieneren Sacha Modolo.

I tillegg til Stake Laengen kan Modolo sette sin lit til Andrea Guardini, Marko Kump, Marco Marcato, Simone Consonni, Oliverio Troja og Federico Zurlo.

– Vi har Sacha Modolo som vår kaptein her. Han er i bra form for tiden og har en bra spurt. Så for meg handler det om å støtte ham best mulig, sier Stake Laengen før han ruller til innskrivning under den varme, flamske solen i De Panne.

PS! Etappe 1 er igang allerede. Etappen vises direkte på Eurosport fra 15:00!

Tagget med: ,

Les også disse