VIL VISE SEG FREM: Tour de France-aktuelle Vegard Stake Laengen lover offensive takter før Paris-Roubaix søndag. (Foto: HC Prigge/procycling.no)

Stake Laengen bak skjema før Touren

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.04.14 07:45

Del på    

Den Roubaix-klare nordmannen må prestere for å komme med til Tour de France.

COMPIÈGNE (procycling.no): Vegard Stake Laengen hadde ikke sett for seg enda en deltakelse i Paris-Roubaix, vårens hardeste endagsklassiker kalt «Helvete i Nord». Men da 25-åringen hos Bretagne-Séché Environnement ble forespurt flere ganger av sin franske arbeidsgiver kunne han ikke si nei.

Den langreiste Asker-syklisten må nemlig presterer de neste månedene skal  han ha sjans til å kjøre seg inn blant de ni rytterne som får kjøre sommerens Tour de France. Stake Laengen hadde nemlig takket nei til å kjøre brosteinsklassikeren hvor han gjorde sin debut i 2013.

– Jeg følte at dette ikke var helt min greie. Men da det kom en forespørsel i siste liten kunne jeg ikke si nei. Nå må jeg bare gjøre det beste ute av det, sier Stake Laengen til procycling.no under lagpresentasjonen i Compiègne lørdag.

Travelt før Roubaix
Bretagne-rytteren kommer rett fra etapperittet Circuit Cycliste Sarthe, hvor han figurerte sterk i et brudd på den avsluttende etappen fredag. Han ble til slutt nummer fem på eteappen.

Den litt uortodokse oppkjøringen gjør at nordmannen ikke har fått føle granittsteinen fra de totalt 28 brosteinsparti under hjulene, men han ser likevel optimistisk på muligheten i søndagens ritt.

– Uken starten litt ungt, men så løsnet det mot slutten. I går var jeg i et brudd og det kjentes bra ut. Jeg håper en slik oppladning kan gjøre meg godt, selv om det er tett opp under søndag. Formen er egentlig bra og jeg håper at det fungerer i morgen også.

I tillegg til Stake Laengen kjører det franske prokontinentallaget med Erwann Corbel, Brice Feillu, Benoit Jarrier, Clément Koretzky, Christophe Laborie, Benjamin Le Montagner og Pierre-Luc Périchon. Taktikken er like subtil som en brostein: Gå i brudd!

– I utgangpunktet er brudd målet for alle på laget. Vi trenger en mann der. Hvis ikke jeg kommer av gårde blir det bare å fokusere på å overleve resten av rittet. I fjor mistet jeg kontakten med feltet etter Arenberg og kom inn til mål med gruppettoen. Kanskje jeg finne på noe annet denne gang.

Skal kjempe om Tour-plass
En fin prestasjon i Paris-Roubaix kan ikke skade Stake Laengens sjanser om å komme med til Le Tour. Unggutten innrømmer at forberedelsene ikke går helt etter planen.

– Jeg ligger nok litt bak det jeg sett for meg før sesongen. Kroppen har ikke fungert slik jeg hadde håpet og jeg måtte ta en pause. Men nå er jeg tilbake og nå gjelder det bare å vise meg frem. Og at jeg er god nok for Tour de France, avslutter den offensive nordmannen.

Tagget med:

Les også disse