UTILNÆRMELIG: Amanda Spratt hadde selskap av Lucy Kennedy da det skulle avgjøres oppover Mengler Hill. Det utnyttet hun til å angripe og samtidig sikre seg et solid grep om sammenlagtledelsen i rittet. FOTO: © Tim De Waele

Spratt først opp Mengler Hill

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.01.19 09:20

Del på    

Nå går Mitchelton-Scott for Down Under-trippelen.

(procycling.no): Kvinnene har alt startet opp sitt Tour Down Under, mens herrene må vente til tirsdag for å åpne sin rekke av WorldTour-ritt.

På dag 1 var det Letizia Paternoster som kunne juble, men Trek-Segafredo visste at den avgjørende klatringen opp Mengler Hill på dag to, ville påføre store endringer på sammenlagtlista.

Det var naturlig nok hjemmefavorittene fra Mitchelton-Scott som hadde det meste av presset på seg.

Annemiek Van Vleuten stiller ikke til start i Australia på grunn av skade, men laget vestfoldingen Martin Vestby nå styrer, hadde med seg fjorårsvinner (og i tillegg 2017-vinner) Amanda Spratt til Angaston.

I fjor var det Katrin Garfoot (UniSA-Australia) som vant på Mengler Hill foran Lucy Kennedy, Spratt og Van Vleuten. Så selv om Mitchelton-jentene ikke gikk seirende ut av duellen, er det ikke uvanlig for dem å dominere på hjemmebane.

Full fyr på hovedfeltet

Deborah Paine (New Zealand) og Rebecca Wiasak (UniSA Australia) stakk av i brudd. Duoen samarbeidet godt og sopte med seg alt av spurt- og klatrepoeng til det gjensto 30 av de totalt 116,7 kilometerne igjen.

Deretter ble det full fyr i hovedfeltet anført av et motivert Mitchelton-Scott-mannskap. Det var fremdeles tre minutter å hente inn på duoen, men to mil senere var forspranget kappet ned til halvminuttet.

Hovedfeltet var redusert til om lag 40 ryttere i heten, og Mitchelton-Scott holdt fremdeles foten på gasspedalen. Det var opplagt målsettingen å sette opp Spratt i vinnerposisjon, og 31-åringen sviktet ikke.

Spratt syklet solo inn til seier, og bak henne hadde favorittgruppa splintret opp. Lagvenninnen Lucy Kennedy kopierte fjorårets andreplass, mens UniSA også fikk litt igjen for strevet da Krista Doebel-Hickok passerte streken fem sekunder foran Rachel Neylan (UniSA-Australia) på fjerdeplass.

Går for Down Under-trippel

Spurteren Paternoster var som ventet helt sjanseløs i varmen, og Mitchelton-Scott har nå solid kontroll på sammendraget under kvinnens WorldTour-åpning.

– Dette er løpet jeg har satt som målet mitt gjennom hele sesongforberedelsen. Det var også hovedmålet mitt for hele januar, så dette føles veldig bra, sier Spratt i en uttalelse gjengitt av cyclingnews.com.

– Laget syklet fantastisk, vi hadde en god plan og lagvenninnene mine gjorde det enkelt for meg til vi ankom foten av bakken. Lucy Kennedy satt også med, slik at jeg kunne angripe og sikre meg mye tid for sammendraget, oppsummerte hun.

Spratt har nå mulighet til å vinne Santos Women’s Tour Down Under for tredje gang på rad.

Lørdag venter for øvrig 104,5 kilometer mellom Nairne og Sterling.

PS: Også i 2016 hadde Mitchelton-laget (som da het Orica) kontroll på Down Under-sammendraget. Den gangen var det Katrin Garfoot som til slutt vant rittet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse