KVINNELØFT: Susanne Andersen og Ingvild Gåskjenn er to av rytterne som nyter godt av den nye stipendordningen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sponsor bak «kvinneløft» i norsk sykkelsport

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.03.18 13:11

Del på    

Midlene er øremerket 15 kvinnelige syklister.

(procycling.no): Tryg Forsikring har opprett en stipendordning som er øremerket for å støtte satsingen rundt Norges beste kvinnelige syklister.

Stipendet deles ut til Vita Heine, Emilie Moberg, Susanne Andersen, Katrine Aalerud, Ingrid Moe, Stine Borgli, Line Marie Gulliksen, Thea Thorsen og Ingvild Gåskjenn. I tillegg får Pernille Feldmann, Thale Kielland Bjerk, Amalie Lutro, Natalie Irene Midtsveen, Silje Mathisen og Martine Gjøs et juniorstipend.

procycling.no omtalte nylig hvordan Vita Heine i januar reiste til Teide på Tenerife, der hun leide seg en bobil med penger ut av egen lomme for å kunne innlemme høydeopphold i fulltidssatsingen hennes. Samtidig uttalte hun:

– Det ser ut til at min tidligere arbeidsgiver (Tryg Forsikring) vil støtte meg, og det er jeg veldig glad for. Det er ikke enkelt å lande slike avtaler. Du kan poste et innlegg om at du satser for fullt og få 1000 likes og mange oppmuntringer, men det er vanskelig å få inn sponsormidler. De avtalene som kommer i stand, har gjerne det til felles at sponsoren har et forhold til utøveren fra før av og kjenner personen godt, uttalte Heine til procycling.no.

Tryg: – Vi ønsker et kvinneløft!

33-åringen jobbet tidligere som forsikringsmatematiker for Tryg Forsikring, men så seg nødt til å si opp jobben for å satse videre på heltid.

Nå kommer stipendordningen altså også andre hardtsatsende jenter til gode:

– Det handler om å løfte en gruppe innenfor sykkelsporten som tradisjonelt ikke har fått like mye støtte. I Tryg har vi valgt å sett fokus på kvinnelig lederskap, og da er det naturlig å også ta et løft for kvinnene inn i vår avtale med Norsk Cykleforbund. De har mange flinke unge talenter på landslaget, og det blir spennende å se hvordan vi kan hjelpe unge kvinnelige talenter inn mot OL i 2020, sier Espen Opedal, direktør i Tryg Forsikring Norge i en pressemelding.

Øremerker midler

Norges Cykleforbund har pådratt seg et stort økonomisk etterslep etter Sykkel-VM i Bergen. Satsingen på U23-landslaget har blitt reddet av sponsorstøtte fra Uno-X, men pengene kommer trolig godt med for å holde satsingen på kvinnesykling på et nivå som ikke står noe tilbake for det som ble gjort i fjor.

Stipendet på seniorsiden skal benyttes til egne samlinger, og dekke kostnader knyttet til deltakelse på ritt eller fritak fra arbeid. På juniorsiden er midlene øremerket deltakelse i internasjonale ritt for å få bedre matching.

Stipendet er delt ut til rytterne forbundet mener, basert på 2017-resultatene, har størst tro på i årene framover.

Tagget med: , , ,

Les også disse