LOTTONL-JUMBO HAR IKKE GITT OPP HÅPET: Wout Van Aert kan være den siste brikken for 2019-puslespillet. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Spillet rundt Van Aert: LottoNL-Jumbo lurer i kulissene

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.10.18 12:53

Del på    

Kan bli lagkompis med Grøndahl Jansen alt neste år.

(procycling.no): Striden mellom Sniper Cycling (selskapet bak Veranda´s Willems-Crelan) og er fremdeles ikke avklart, men det er gode muligheter for at den belgiske 23-åringen likevel kan ikle seg en ny trøye neste sesong.

Van Aert har kontrakt med satsingen ut 2019, men en nær økonomisk kollaps og fusjonen med Roompot, ga belgieren incentiv til å bryte ut av avtalen alt denne høsten.

Den saken kan fremdeles havne i rettsvesenet. Van Aert er alt klargjort for cyclocross-sesongen på et ’enmanns-team’ backet av private sponsorer.

Martin og Van Aert?

Cyclingnews.com og flere belgiske medier skriver at det nå jobbes med å sikre ham en plass i LottoNL-Jumbo alt i 2019. Det har allerede blitt kommunisert ut at det nederlandske laget står klare med en treårskontrakt fra 2020, så i praksis kan det ende opp med å fireårig lang avtale.

Les også: Superstjernen nekter å bli med laget videre

Nettstedet cyclingnews.com skriver at budsjettet for neste år alt er brukt opp av den sportslige ledelsen, men at styret kan bli fristet til å hoste opp pengene som gjør at Van Aert slutter seg til laget alt neste år. De har ikke ønsket å kommentere saken offentlig.

LottoNL-Jumbo skal alt ha 26 ryttere under kontrakt foran neste sesong. Det er ventet at Tony Martin offentliggjøres som rytter nummer 27 i løpet av kort tid.

Forrykende klassikerlag

Van Aert blir i så fall nummer 28, og vil ses på som kronen på verket i en allerede vellykket jakt etter forsterkninger til klassikerlaget.

Les også: Van der Hoorn forsterker LottoNL-Jumbo

Lars Boom slutter seg til Roompot-Charles neste år. Jumbo har alt sikret seg Mike Teunissen fra Team Sunweb og Taco van der Hoorn fra nettopp Roompot-laget. Legg til både Amund Grøndahl Jansen der, og eventuelt Van Aert, og du skjønner fort hvorfor nederlandske sykkelfans alt har vann i munnen.

Dersom en tidlig avtale mellom Jumbo og Van Aert finner sted, vil han fremdeles få lov til å fullføre CX-sesongen. Rundt regnet 30 konkurranser er planlagt for Van Aert i hans «ensomme rytter»-prosjekt.