STOR SEIER: Taco van der Hoorn kunne juble for etappeseier i Binck Bank Tour. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

LottoNL-Jumbo styrker klassikerkjernen med spennende rytter

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.10.18 21:32

Del på    

Amund Grøndahl Jansen & co får en ny lagkamerat.

Taco van der Hoorn ble tirsdag presentert som det nyeste tilskuddet for det nederlandske laget, som fra neste sesong av vil gå under navnet Team Jumbo.

24-åringen har signert en toårskontrakt med WorldTour-laget, etter å ha kjørt for Roompot de siste to årene.

– Vi anser Taco som en god klassikerrytter, og vi vil hjelpe ham med å utvikle seg til å bli en enda bedre klassikerspesialist, sier sportsdirektør Merijn Zeeman i en pressemelding.

Spennende klassikerlag

I Team Jumbo blir han en del av ung og spennende klassikerkjerne. Før årets sesong var Lars Boom lagets kaptein i klassikerne, men veteranen kom aldri i form til klassikerne etter å ha vært gjennom en hjerteoperasjon før sesongen. Dermed ble Timo Roosen og Amund Grøndahl Jansen lagets to sterkeste kort i vårklassikerne, hvor Roosen ble nummer 14 i Flandern rundt, mens Grøndahl Jansen ble nummer 16 i Paris-Roubaix.

Til neste sesong har Lars Boom gått motsatt vei av Van der Hoorn. I tillegg til Van der Hoorn, har laget også hentet inn Mike Teunissen (andreplass i Dwars door Vlaanderen og ellevteplass i Paris-Roubaix i år) for å styrke klassikerlaget.

Van der Hoorn (24 år, blir 25 i desember), Roosen (25 år) og Grøndahl Jansen (24 år) har alle kontrakt for de to neste sesongene. 26 år gamle Teunissen har på sin side kontrakt helt ut 2022-sesongen.

I tillegg har også laget de to 25-åringene Danny van Poppel og Dylan Groenewegen, begge habile klassikerryttere med glimrende avslutningsegenskaper. Og som om ikke det var nok: Det meste tyder også på at Wout van Aert blir en del av laget til 2020-sesongen.

Selv om laget, i et foreløpig fravær av en rytter som Wout van Aert, muligens mangler et stort stjernenavn, er det liten tvil om at de har en kjerne med klassikerryttere som kan bli meget spennende å følge de neste årene.

Var ute i flere måneder etter hjernerystelse

Van der Hoorn tok sin første proffseier i fjor i Schaal Sels, i en sesong hvor han hadde flere topplasseringer. I Schaal Sels tok han seieren etter å ha avgjort rittet til sin fordel fra en gruppe på fem ryttere, inkludert Amund Grøndahl Jansen og Wout van Aert.

Oppladningen til 2018-sesongen startet på verst mulig vis. Van der Hoorn krasjet på tur med terrengsykkelen i november og pådro seg en hjernerystelse. Veien tilbake var lang. Fem uker etter hendelsen var et så elementært gjøremål som å spise frokost så krevende at han måtte ligge i et mørkt rom i fem uker etterpå.

Etter under to måneder med normal trening, var han tilbake i konkurranse i Slag om Norg den 11. august. Der kjørte han inn til tiendeplass og bare to dager etterpå startet han i Binck Bank Tour. Der imponerte han virkelig med å vinne den tredje etappen og bli nummer elleve sammenlagt.

– Etter rundt fire-fem måneder (etter hjernerystelsen) kunne jeg starte med å sykle på bysykkelen min veldig rolig, bare i runder i nabolaget. I begynnelsen var ti minutter allerede nok. Jeg gikk mange turer for å få en litt stødigere progresjon. For to måneder siden (i juni) kunne jeg starte å sykle på landeveissykkelen min igjen, og for fem uker siden kunne jeg virkelig trene, to timer av gangen, to ganger om dagen. Etter to uker med det, begynte jeg med lengre treningsturer, så jeg har bare hatt fem uker med god trening, sa han til Cyclingnews.com etter å ha vunnet etappen i Binck Bank Tour.

Vil utvikle seg videre

Van der Hoorn har fortsatt sin gode høstsesong med en rekke topplasseringer, blant annet med seier i Primus Classic.

– Måten han kom tilbake på etter hjernerystelsen viste hans eksepsjonelle kvaliteter, sier sportsdirektør Zeeman.

For Van der Hoorn er det store målet å utvikle seg til å bli en rytter som kan prege finalen i klassikersesongen.

– Unge ryttere blir virkelig bedre i Team LottoNL-Jumbo. Jeg er stolt over å bli en del av laget. I sine yngre år var mange ryttere ikke ansett som store talenter, men de har likevel utviklet seg til å bli gode proffer. Jeg var aldri noe stort talent da jeg var ung, men jeg fortsetter å utvikle meg hvert år, sier 24-åringen.

Tagget med: , , ,

Les også disse