FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Sparebanken Sør langt bak i Portugal

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.07.17 20:43

Del på    

Vangstad mistet sammenlagtledelsen sin.

(procycling.no): Alto do Montejunto (7,3 kilometer à 7,3 prosent) var den store utfordringen på den andre etappen i Trofeu Joaquim Agostinho. Team Sparebanken Sør var aktive underveis på den andre etappen, men det var et samlet felt som kom inn i bunn av avslutningsbakken. Der var det umiddelbart stupbratt, med gjennomsnittlig stigning på over ti prosent på de første to kilometerne.

– Når bakken var så bratt i starten, fikk jeg tidlig svar på om jeg hang med på tempoet. Det gjorde jeg ikke, da blir det ganske mye tid i sekken etter hvert. Men det skal bli godt å sykle uten ledertrøyen, da er det enklere å tenke offensivt og angripe, sier Vangstad til lagets nettside.

Sørlendingen ledet rittet sammenlagt etter at han vant onsdagens prolog, men endte helt nede på 38. plass, 5.33 bak etappevinneren. Dermed mistet han følgelig ledelsen i sammendraget.

Best av Team Sparebanken Sør-rytterne var Kristian Aasvold, som ble nummer 32 på etappen.

Selve etappen ble vunnet av Amaro Manuel Antunes (W52/FC Porto). 26-åringen imponerte stort tidligere i sesongen, da han vant den femte etappen i Algarve rundt, og ble nummer fem sammenlagt.

Rittet fortsetter med to etapper lørdag, før det avsluttes søndag.

Tagget med: , ,

Les også disse