SPURTET TIL SEIER: I den slake motbakken var Iván García Cortina best. Foto: Luc Claessen/Getty Image

Spansk skrell da favorittene veltet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.03.20 21:23

Del på    

Iván García Cortina spurtet best på den tredje etappen.

(procycling.no): Sykdom gjorde sitt til at Iván García Cortina (Bahrain McLaren) måtte stå over klassikeråpningen, men med etappeseier på den tredje etappen i Paris-Nice fikk han igjen vist hvorfor lovordene er så mange rundt den 24 år gamle spanjolen.

Etappen ble avgjort i en massespurt, men de største favorittene fikk aldri deltatt i spurten. Med 400 meter igjen knuffet først Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation) og Sam Bennett (Deceuninck – Quick-Step). Hofstetter ble liggende foran, men like etter hektet han inn i bakhjulet til Caleb Ewan (Lotto Soudal). Det førte til at Hofstetter ble slengt inn i Bennett, som igjen førte til at Bennett ble slengt inn i gjerdet. Hofstetter ble hengende fast i Ewan, som dermed også måtte stoppe opp med 300 meter igjen.

García Cortina kom seg akkurat unna velten, og utnyttet fraværet av de største favorittene på perfekt vis. 24-åringen kom fra dypet og da han først kom til fronten, var det med en mye høyere fart enn alle andre. Målstreken krysset han med komfortabel avstand ned til andremann Peter Sagan (Bora-Hansgrohe).

Spanjolen tok med det sin andre proffseier i karrieren. Sammenlagt leder fremdeles Max Schachmann (Bora-Hansgrohe).

– Det var litt kaos på slutten. Jeg fant litt ledig plass og kunne gå til. Det holdt til slutten og jeg klarte å ta seieren, sier han i et intervju vist på Eurosport etter målgang.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

SKADET BENNETT: Sam Bennett fikk seg en kraftig smell og hadde tydelige smerter da han etter hvert kom seg opp på sykkelen og trillet over målstreken. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Lang etappe preget av motvind

Etter to harde dager i rufsete vær, var det klart for en lang etappe på den tredje etappen i årets Paris-Nice. 212,5 kilometere skulle rytterne kjøre fra startbyen Chalette-sur-Loing til målbyen La Châtre, en løype som stort sett gikk sørover. Vinden kom også fra sør, og det var dermed motvind for rytterne gjennom store deler av dagen.

Dermed var det heller ingen stor overraskelse at den store angrepsviljen fra start uteble. Tom Devriendt (Circus-Wanty Gobert) var den første som angrep etter fem kilometers kjøring, og ingen ønsket å bli med belgieren på tur. Dermed havnet han i et solobrudd, og belgieren fikk naturligvis også et stort forsprang tidlig. Feltet hadde på sin side også full kontroll på ham, og det ble en stort sett ganske så kontrollert dag for rytterne.

Den første innlagte spurten kom alt etter 20 kilometer. Der var Devriendt først over, mens Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling) og Mads Pedersen (Trek-Segafredo) fulgte i feltet. Nizzolo sikret seg dermed to poeng i kampen om spurttrøya og to bonussekunder.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Så kom retningsforandringen …

Stort sett var det altså motvind, men i likhet med de to første dagene, var det flust av smale veier på vei sørover. I tillegg var det også noen partier hvor vinden kom mer inn fra siden. Det var derfor et ganske så nervøst felt i siste tredel av etappen, hvor det store spørsmålet var hvordan de siste 20 kilometerne ville bli.

Da dreide man nemlig retning såpass at vinden kom fra siden/side-mot, og mulighetene var derfor til stede for en fartsfylt avslutning. På de siste 20 kilometerne var det også flere mindre bakker, noe som også gjorde situasjonen vanskeligere for lagene som ønsket en massespurt.

Devriendt ble hentet inn med 26 kilometer igjen, og det var et samlet felt som dermed kom sammen på de siste to milene.

Med 19 kilometer igjen fikk man også dagens andre innlagte spurt. Der var igjen verdensmester Mads Pedersen frempå, mens Kasper Asgreen og Julian Alaphilippe (begge Deceuninck – Quick-Step) fulgte på plassene bak.

Samtidig startet også det belgiske laget et hardkjør i front av feltet. Skogen gjorde sitt til at de store utslagene ikke kom umiddelbart, men gradvis kom rytterne ut i mer åpent terreng. Flere lag forsøkte å sprenge feltet skikkelig, men med vinden hovedsaklig side-mot ble det vanskelig å splitte opp gruppa.

Farten økte så etter en ny liten retningsforandring med syv kilometer igjen. Like etter gikk det også en kraftig velt i feltet, hvor blant andre Bryan Coquard (B&B Hotels-Vital Concept) gikk ned. Feltet ble satt på strek, og bakfra skallet rytterne hurtig av. Heldigvis for rytterne i de bakre del av feltet kom man igjen inn i et skogsparti, og feltet samlet seg dermed igjen til en gruppe på 60-70 ryttere.

Der satt de fleste av spurterne og sammenlagtfavorittene, og man fikk den første virkelige massespurten i årets Paris-Nice. Den var det altså Iván García Cortina som gikk seirende ut av.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse