Cycling: 14th Tour of Britain 2017 / Stage 8 Arrival / Edvald BOASSON HAGEN (NOR)/ Celebration / Ariel Maximiliano RICHEZE (ARG)/ Worcester - Cardiff (180,2km)/ OVO Energie / TOB / © Tim De Waele

Solostunt sikret Edvald-seier

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.09.17 16:57

Del på    

Offensiv Boasson Hagen tok den siste etappen i Tour of Britain.

(procycling.no): Den åttende og siste etappen av Tour of Britain ble avsluttet i Cardiff i typisk, britisk høstvær.

Hard kjøring i starten krympet feltet, og det ble kjørt hardt resten av etappen. Dog var det aldri noe særlig tvil om at rittet skulle ende i en massespurt, da hovedfeltet hadde god kontroll på de som prøvde seg. Men det var én mann som ville det annerledes.

Med tre kilometer igjen la Edvald Boasson Hagen alle eggene i en kurv, og gikk på et helhjertet forsøk. I en teknisk krevende avslutning på glatte veier, var det vanskelig å hente nordmannen.

Richeze forsøkte seg på slutten, men Edvald Boasson Hagen holdt så vidt unna og tok en imponerende etappeseier. Alexander Kristoff gjorde dagen helnorsk, og ble nummer tre.

Dermed tok Dimension Data-rytteren endelig sin etappeseier i årets Tour of Britain etter å ha blitt deplassert på den andre etappen.

– Det føles godt å endelig få denne seieren. Vi hadde en plan fra starten av dagen at jeg skulle angripe med to eller tre kilometer igjen. Det var godt å være i fronten, og jeg er glad for at jeg klatret til andreplass sammenlagt. Jeg har hatt en fin uke med laget og jeg er glad for å ende den på denne måten, sier Boasson Hagen i en pressemelding fra Dimension Data.

Klatret i sammendraget

Edvald Boasson Hagen var frempå underveis og sikret seg bonussekunder i håp om å klatre i sammendraget. Med seks bonussekunder til sammen på to av de tre innlagte spurtene pluss ti bonussekunder i mål, klatret nordmannen opp på andreplass sammenlagt.

Han var åtte sekunder bak vinneren Lars Boom (LottoNL-Jumbo) og to sekunder foran Stefan Küng (BMC). Sammendraget ble satt på tempoetappen tidligere i uken, der nederlandske Boom leverte en meget god tempo i et godt selskap.

Boasson Hagen, Boom, Küng og Kwiatkowski spurtet for bonussekunder ved passering av målstreken for nest siste gang, og da forsøkte nordmannen å få til et samarbeid for å holde unna for feltet. Det ønsket ikke Kwiatkowski å være med på, så samarbeidet var ødelegt. Polakkens lagkamerater i Sky kjørte inn forsøket for å spurte for Elia Viviani, men italieneren kom seg ikke frem på slutten og ble nummer ti.

Kristoff tok poengtrøyen

Etter å ha levert en imponerende rekke med resultater gjennom hele uken, kunne Alexander Kristoff ikle seg poengtrøyen før den siste etappen søndag.

Katusha-Alpecin-rytteren viste stabilitet og styrke da han spurtet inn til tredjeplass, og sikret med det poengtrøyen.

Dermed kan man med trygghet fastslå at Norges gullhåp til VM i Bergen om fjorten dager er i god form.

Tagget med: , ,

Les også disse