Cycling: 67th Volta a la Comunitat Valenciana/ Stage 5 ROLLAND Pierre (FRA)/ Valencia-Valencia (120,6Km)/ Tour of Comunidad Valenciana/ Ronde Etape Rit/ Valencia/ (c) Tim De Waele

Soloseier til Rolland i Route du Sud

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 17.06.17 15:33

Del på    

Distanserte bruddkompisene i siste fjell.

(procycling.no): På den knalltøffe tredjeetappen i årets Route du Sud, var det tre fjell som skulle forseres. Blant dem var beinharde Col du Tourmalet, og dermed var det klart for en etappe for klatrespesialistene.

Det gikk tidlig et brudd, hvor blant andre Pierre Rolland og Gianni Moscon befant seg. Etterhvert kom også andremann i sammendraget, Silvian Dillier, opp til bruddet.

På den avsluttende klatringen til Gavarnie-Gèdre var det disse tre som skilte seg ut fra bruddet, men feltet jaktet bak.

Pierre Rolland viste seg dog som den med mest krutt igjen i beina, og distanserte både Moscon og Dillier. Med det viste han at han fortsatt har med seg den gode formen fra årets Giro d’Italia, der han også sikret seg en etappeseier ved å kjøre alene til mål.

Han var 43 sekunder foran Gianni Moscon, som akkurat ikke ble tatt igjen av Movistars Richard Carapaz og Rollands lagkamerat, Rigoberto Uran.

Sekundstrid i sammendraget

På plassen bak fulgte Silvian Dillier. Carapaz fikk fire bonussekunder for å bli nummer tre, men Dillier rasket med seg seks bonussekunder på en innlagt spurt underveis.

Det var akkurat nok for BMC-rytteren til å ta over ledelsen i sammendraget. Han er nå ett sekund foran Movistars unge ecuadorianer.

Rittet avsluttes i morgen med en flat etappe, hvor Dillier skal ha gode sjanser til å forsvare ledertrøyen.

– Det er normalt sett en massespurt i morgen. Det er sikkert noen lag som vil prøve å vinne etappen i morgen, og vi har Jempy Drucker i en eventuell finale. Vi må være oppmerksomme på bonussekunder underveis, sier Dillier i TV-intervjuet etter etappen.

Tagget med: ,

Les også disse