Prøv Procycling Pluss idag

VAKRE COMO: Il Lombardia er vant til å komme sent på året, men i år kan det dreie seg om 31. oktober for "de falne løvs ritt". Også andre klassikere har nå fått foreslått nye datoer. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Slik kan «høst-klassikerne» bli endelig plassert

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.04.20 08:56

Del på    

Flandern rundt er foreslått i midten av oktober.

(procycling.no): Like lite som vi vet om hvordan Covid-19-pandemien utvikler seg i framtida, vet vi april måned om hvorvidt det lykkes å avholde Grand Tours utover høsten.

Det internasjonale sykkelforbundet jobber ut ifra tesen om at det skal la seg gjøre. I det siste utkastet til WorldTour-kalender er det forespeilet oppstart for Tour de France i Nice den 29. august.

Forbundet holder fast på at også monumentene: Milano-Sanremo, Flandern rundt, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Il Lombardia – alle blant sykkelsportens eldste ritt – skal arrangeres, så fremt pandemien tillater det.

– Har ingenting imot 11. oktober

Het Nieuwsblad skriver torsdag at Flanders Classics er i forhandlinger om å starte i Antwerpen søndag 11. oktober. Det bekrefter også Tomas Van Den Speigel til avisen:

– Alt er veldig usikkert, og det er mange muligheter i denne perioden. Når alt kommer til alt, er det det stadig for mange møter med forskjellige parter og agendaer i nær framtid for å si hvor og når Flandern rundt blir avholdt. Jeg har ikke noe imot å gjøre det den 11. oktober, men det er mange andre som skal bidra i planlegginga før vi kan ta denne datoen for gitt, sier Van Der Spiegel til avisa.

Med realistisk sett august/september, oktober og store deler av november å gjøre det på, er det ikke til å unngå at flere av rittene vil gå samtidig.

Hektisk høst

Het Niewsblad melder også at Milano-Sanremo kan bli arrangert den 9. august, Paris-Roubaix den 16. august, Liège-Bastogne-Liège den 18. oktober og Il Lombardia den 31. oktober (opprinnelig satt opp den 10. oktober).

Foreløpig er det ikke noe nytt rundt ritt som Gent-Wevelgem og Dwars door Vlaanderen, men det skal fremdeles være mulig at også disse kan finne sted i høst.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik avvikles sykkelhøsten: UCI bekrefter Grand Tour-datoene

For enkelte ryttere kan det altså la seg gjøre å kombinere Tour de France, og samtidig kjøre noen av klassikerne. I etterkant av touren skal uansett VM i Martigny avholdes mellom 20.-27.- september.

– Jeg hadde to store mål: Klassikerne og touren. De kommer begge utover høsten. Det er jeg meget glad for. For meg er det bare én ulempe, og det er at VM i tempo kolliderer med Tour de France (oppstart 20. september som samfaller med siste etappe av touren, vår anm.), har Wout Van Aert uttalt til Het Laatste Nieuws.

Oktober og november vil trolig huse både Giro d’Italia og Vuelta a Espana. Forhandlingene i disse dager går ut på at man forsøker å få antall etapper ned i 18 for de to etapperittene, slik at de vil foregå over tre helger i stedet for fire.

Tagget med: , , ,

Les også disse