AVGJØRENDE STED: Simon Yates vant den 7. etappen til Valdeblore la Colmiane i Paris-Nice i 2018. Også i år er det målgang på toppen av bakken på den syvende etappen. Foto: Bryn Lennon/Getty Images

Slik blir Paris-Nice 2020

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.01.20 19:12

Del på    

Sjekk hele løypa her.

(procycling.no): Som det første europeiske etapperittet i WorldTouren, er Paris-Nice et tradisjonsrikt ritt. Etter en spennende fjorårsutgave, hvor spesielt de vindutsatte etappene i første halvdel av rittet ga mye action, har arrangør ASO lagt opp årets utgave i ganske lik stil som i 2019.

Sjekk alle etappeprofilene i bunn av saken!

Rittet starter med en etappe med start og mål Plaisir, en forstad til Paris. Der er det muligheter for en massespurt, men toppen av delvis brosteinsbelagte Côte de Neauphle-le-Château (1,4 kilometer à 7,8 prosent) kommer med kun 4,5 kilometer igjen og innbyr dermed til angrep fra rytterne som trives best i mer kupert terreng.

Ferden går så sørover på de to neste etappene, med to mer eller mindre flate etapper. Er det rolig og fint vær, kan man nok vente seg to massespurter. Blir det utfordrende værforhold som i fjor, kan dette vise seg å bli svært avgjørende etapper hvor sidevinden virkelig spiller en sentral rolle.

Den fjerde etappen er en tempoetappe på 15,1 kilometer med start og mål i Saint-Amand-Montrond. Etappen inneholder to stigninger på de første syv kilometerne som kan gjøre det vanskelig for de rendyrkede tempospesialistene.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

16 kilometer lang bakkeavslutning

Siste sjanse for spurterne kommer på den femte etappen til La Côte-Saint-André, men et par stigninger mot slutten av den 227 kilometer lange etappen kan føre til at ikke alle spurterne henger med inn til mål.

De siste tre etappene er alle for sammenlagtrytterne. Den sjette etappen, med målgang i Apt, inneholder seks kategoriserte stigninger. Ikke de aller tøffeste stigningene hver for seg, men en etappe hvor det stort sett går opp og ned hele dagen gjennom 160 kilometer.

Deretter følger den eneste etappen med bakkeavslutning, med målgang på toppen av Valdeblore la Colmiane (16,3 kilometer à 6,3 prosent). Det var også målgang på toppen av bakken i 2018-utgaven av rittet. Den gang var det Simon Yates som vant etappen. Briten overtok også ledelsen i sammendraget, men mistet på den avsluttende etappen dagen etter.

Det hadde han kanskje ikke gjort i år, for den avsluttende etappen rundt Nice er ikke like hard i år som tidligere år. Fire kategoriserte stigninger venter på den 113,5 kilometer lange etappen, hvor det 18,5 kilometer fra toppen av den siste bakken og inn til mål.

Etter planen skal UAE-trioen Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen alle kjøre årets Paris-Nice, som kjøres fra 8. til 15. mars.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse