Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Skuffet Pinot med «årets verste resultat»

Procycling
Tips meg

Publisert 5.06.16 16:39

Del på    

FDJ-rytteren godt bak de beste på Dauphiné-prologen.

Til tross for en rekke gode temporesultater denne sesongen, Thibaut Pinot (FDJ) hadde ikke et oppløftende resultat etter søndagens prolog i Critérium du Dauphiné, en 4 km lang bakketempo opp til skistasjonen Les Gets.

– Det var en komplisert prolog. Jeg havnet langt bak, men hadde ikke forventet så mye mer, sier Pinot i et intervju vist på France Television.

Bak vinnende Alberto Contador (Tinkoff) havnet franskmannen på en 17.plass, 52 sekunder saktere enn spanjolen.

– Det var ingen god følelse i dag. Vi håper det går bedre i morgen. En prolog som dette viser godt hvem som er de sterkeste. Jeg begynte bra, men det gikk gradvis nedover mot slutten. Man må spare mye krefter til slutten av stigningen, ellers taper man mye tid. Jeg hadde ikke noe å akselerere med på det tidspunktet. Jeg er litt skuffet. Dette er mitt verste resultat i år. Det er synd, men det er lenge til Tour de France og de store målene, sier Pinot.

Denne sesongen har Pinot hevdet seg med de beste i alle ritt. Resultatene taler for seg selv: 3.plass i Étoile de Bessèges, 4.plass i Volta ao Algarve, 5.plass i Tirreno-Adriatico, 1.plass Critérium International, 4. plass i Vuelta al Pais Vasco og 2.plass Tour de Romandie. Hva gjelder sammendraget i denne ukens Criterium du Dauphin,e velger Pinot en avventede strategi.

– Dette var en bakkeprolog, og når i form burde jeg være med de beste. Hvis jeg ikke er oppe på sammenlagtlisten til helgen, skal jeg ikke være redd for å angripe, sier FDJ-rytteren.

Tagget med: , ,

Les også disse