TILBAKE I KLASSIKERNE: Vegard Stake Laengen er motivert for å hjelpe Kristoff under dagens E3 i Harelbeke. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

– Jeg skjønte ikke hvorfor de spurta opp den siste bakken

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.03.19 13:33

Del på    

Vegard Stake Laengen fikk en «A-ha-opplevelse» etter målgang.

(procycling.no): Forrige helgs Strade Bianche ble ingen stor opptur for Vegard Stake Laengen. Etter å ha kommet seg over halvveis i den 184 kilometer lange klassikeren, fikk han trøbbel med sykkelen.

– Løpet var egentlig kjørt for min del da bakgiret røk. Det skjedde vel etter cirka tre timers sykling. Det var ryttere overalt og det tok for lang tid å få ny sykkel, sier Stake Laengen til procycling.no om den kaotiske situasjonen under grusklassikeren.

Asker-mannen tok etter hvert plass i grupettoen – der rytterne som er kjørt av befinner seg, om de i det hele tatt velger å fullføre hele veien inn til Piazza del Campo i sentrum av Siena.

Delte skjebne med 17 andre

Der ventet dog en ny overraskelse for nordmannen. Resultatlistene viser at han havnet utenfor tidslimit, men det er noe han selv mener han kunne ha unngått.

– Du havnet utenfor tidslimit. Er det en historie å fortelle i forbindelse med det?

– Hehe. Jeg skjønte ikke hvorfor de spurtet opp den siste bakken i grupettoen før jeg så resultatlistene. Jeg tok det rolig selv. Det kan ikke ha vært snakk om mer enn 20 sekunder, humrer Stake Laengen som poengterer at det likevel ikke får noen konsekvenser annet enn at han blir stående utenfor den offisielle resultatlista.

Der står Alberto Bettiol, Nathan Haas, Damiano Cima og Nick Shultz oppført +22:54 bak vinneren. Mens Andrea Garoisio fullførte tre sekunder bak der igjen.

Så står Stake Laengens navn oppført sammen med 17 andre navn som ikke fullførte innafor fristen.

Retur til Nokere Koerse

I henhold til UCI-reglementet har rytterne en margin på 8 prosent av totaltiden innenfor endagsritt. Altså ville ikke rytterne som kom senere enn i underkant av 23 minutter bak vinnertiden til Julian Alaphilippe (4:47,14) få sluttida registert.

Stake Laengen fullførte rittet på 16.-plass under debuten i 2017. Så for hans del betyr ikke OLT (outside time limit) på resultatlista den helt store forskjellen.

Det neste rittet 30-åringen stiller til start i er for øvrig Nokere Koerse, onsdag i neste uke.

– Det er et spennende løp. Første gang jeg var med der var i 2009, så i år har jeg 10-årsjubileum, påpeker UAE Team Emirates-proffen.

Etter at vi sjekket nærmere, fant vi ut at Stake Laengen var i aksjon i Nokere for Joker-Bianchi i 2010. Det betyr at han i hvert fall kan feire niårsjubileum.

Den gang ble han nummer 72, og avsluttet altså innenfor tidsgrensa.

Tagget med: , , ,

Les også disse