JAKTER NY SEIER: I 2014 sto Alexander Kristoff øverst på pallen i La Primavera. Nå er Poggio-stigningen rammet av flere jordskred. FOTO: Tim De Waele (TDWSport.com)

Sjokkregning for lokale myndigheter: Milano-Sanremo allerede i fare?

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.12.19 14:14

Del på    

Veien opp til Poggio er stengt på grunn av flere jordras i området.

(procycling.no): Er 2020-utgaven av Milano-Sanremo allerede i fare? Det kan tyde på det, i hvert fall slik vi kjenner La Primavera.

Et oppslag i nettavisen riviera24.it er i hvert fall dyster lesning. På vei opp Duca D’Aosta – stigningen til toppen av Poggio – er all ferdsel stengt på grunn av veiarbeider. Det er en rekke lokale jordskred som skaper trøbbel for både innbyggere og arrangøren av sykkelmonumentet, RCS Sport.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det er 109 dager til galskapen i utgangspunktet skulle ha blitt sluppet løs på nytt: Opp Duca D’Aosta, over toppen av Poggio, ned Val D’Olivi med hjertet i halsen, Corsa Calvotti, to nittigradere og inn de siste 100 meterne av Via Roma.

Det italienske nettstedet opplyser at en full rehabilitering av veinettet (og områdene rundt) vil beløpe seg til mer enn 10 millioner euro (altså over 100 millioner norske kroner).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Podkast🎙️: Julekalender fra Musette

Sperringene dukket opp i etterkant av en høring der eksperter på området informerte borgermesteren i Sanremo om tilstanden. Det er store nedbørsmengder den siste tiden som har utløst skredene og som nå har resultert i veisperringer i begynnelsen av bakken.

Avisen skriver også at sensorer som er plassert ut i terrenget har indikert at flere jordskred er underveis og truer med å bre seg utover større områder, i tillegg til å nærme seg sentrumsbebyggelsen. Det er også meldt mer nedbør i området, noe som gjorde at lokale myndigheter var nødt til å ta grep.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– I løpet av uka vil flere tiltak bli satt inn, men vi har allerede etterlyst strakstiltak fra ANAS (lokale veimyndigheter) og Liguria-regionen for å sikre grunnen og forhindre geologisk ustabilitet for hele strekningen, kommenterte borgermesteren i Sanremo ifølge riviera24.it.

– Problemet har blitt verre etter den siste tids kraftige regnvær, og i morgen (i dag, vår anm.) er det meldt ytterligere nedbør.

PS: Som dere alle husker vant Alexander Kristoff Milano-Sanremo i 2014, og ble kun slått av John Degenkolb i spurten året etter.

Tagget med: , ,

Les også disse