IMPONERTE: Carl Fredrik Hagen med en strålende prestasjon på den avsluttende etappen av Volta ao Algarve. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Ser det er en del sterke navn rundt meg

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 24.02.19 18:08

Del på    

Hagen imponerte på tøff etappe.

(procycling.no): Carl Fredrik Hagen fikk vist frem sine kvaliteter på den siste etappen av Volta ao Algarve. Den 173,5 kilometer lange etappen tok rytterne gjennom svært kupert terreng, blant annet to ganger over brutale Malhao, 2,5 kilometer lang med 9,9 prosent gjennomsnittlig stigning.

I løpet av de siste 50 kilometerne ble det en stor utskillse i hovedfeltet, og en mindre gruppe med Hagen gikk inn i Malhao siste gang.

Nordmannen holdt godt følge oppover, men manglet kreftene til å følge de aller raskeste mot slutten, men syklet likevel inn til en svært solid 14. plass, 52 sekunder bak etappevinneren.

Med det ender nordmannen på 16. plass i sammendraget, fire minutter og 48 sekunder bak vinneren.

– Fortsatt langt unna toppform

Hagen er inne i sin første proffsesong for belgiske Lotto-Soudal. Før Algarve åpnet hans sesongen i Australia, med Tour Down Under og Cadel Evans Great Ocean Road Race.

27-åringen har vist gode tendenser flere ganger, men søndagens etappe var hans desidert beste individuelle prestasjon. Omkranset av profilerte ryttere som Wout Poels og Enric Mas bet han seg med så lenge han klarte i den tøffe avslutningen, som han likte godt.

– Skal vi kalle det et aldri så lite gjennombrudd som proff?

– Vet ikke hva jeg skal kalle dagen, men jeg fikk i hvert fall vist overfor meg selv og laget at vintertreningen har vært bra, forteller han til procycling.no.

– Jeg ser at det er en del sterke navn rundt meg.

Hagen er kjent for å være svært motstandsdyktig mot slitasje i ritt og har gjerne stigende form i etapperitt. Han forteller at også i Algarve var ting «som vanlig: blir bedre og bedre bein for hver etappe», selv om tempoen på den tredje etappen sørget for noe stivhet.

Det neste som venter på nordmannens rittprogram er grusklassikeren Strade Bianche, før turen går videre til Tirreno-Adriatico. Som fersk proff er Hagen fokusert på utvikling, men kan melde at han har mer å gå på fysisk.

– Fortsatt langt unna noe toppform, men føler meg sterkere enn i fjor og motoren er bra. Vi tar step-by-step. Jeg lærer nye ting hver dag, og tar til meg alt av tips og gode råd fra lagkamerater og støtteapparat for å bli litt bedre hele tiden.

(artikkelen fortsetter under)

«Han tåler ekstremt mye trening»

Ny Quick-Step-seier

Med drøyt 25 kilometer til mål angrep Zdenek Stybar (Deceuninck – Quick-Step), og fikk etter hvert følge av Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) og Steven Cummings (Dimension Data).

Danske Kragh Andersens angrep var et angrep på den gule ledertrøyen til Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) og Sunweb-rytteren kjørte som en besatt.

Trioen hadde rundt minuttet inn i stigningen, og Cummings prellet raskt av. Kragh hadde initiativet langt oppover klatringen, men med omtrent 500 meter til mål angrep Stybar og 24-åringen maktet ikke å følge.

Stybar holdt unna for et raskt avanserende hovedfeltet og sikret med det Deceuninck – Quick-Steps tiende seier i år, med Kragh Andersen noen sekunder bak.

Pogacar sto i mot

Enric Mas (Deceuninck – Quick-Step) ledet an de første angrepene i Hagens gruppe, som splittet seg godt opp på den siste kilometeren. Spanjolen tok raskt innpå duoen foran, men ble passert mot slutten av Woet Poels (Team Sky) som tok tredjeplass på etappen.

Det så en stund ut til at Kragh Andersen skulle ta etappeseieren, men den høye farten i favorittgruppen gjorde at han kom til kort.

18 sekunder bak Stybar krysset nemlig sammenalgtleder Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) streken, og sikret med det seieren, en enorm prestasjon av den 20 år gamle neoproffen.

– Det var en sinnsykt rask dag. Lagkameratene mine gjorde en strålende jobb foran i feltet hele dagen. Jeg er veldig stolt av dem og glad for å vinne, fortalte han i vinnerintervjuet vist på Eurosport.

– Dette er defintivt en drøm som går i oppfyllelse. Det er vanskelig å tro at jeg vant.

Tagget med: , , ,

Les også disse