LEDER: Henrik Evensen.. FOTO: Charly Vélo Photos/Ronde de l'Oise

Sekundstrid før avslutningsetappen: – Vi ble skikkelig testet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.06.18 21:44

Del på    

Bruddseier på den tredje etappen.

Joker-Icopal kontrollerte feltet gjennom store deler av dagen og holdt bruddet innenfor relativt komfortabel avstand gjennom den 175 kilometer lange etappen i Ronde de l’Oise. Henrik Evensen ledet rittet sammenlagt etter at han gikk i brudd og vant den første etappen på torsdag.

Bruddseier ble det også på lørdagens etappe. Til tross for at de aldri fikk mer enn to minutter ned til feltet, og det hele tiden så ut til at det hele skulle ende i en spurt, maktet ikke hovedfeltet å hente inn de siste små sekundene.

I spurten mellom de fire i bruddet ofret Matthew Bostock sjansene sine for lagkameraten på det britiske landslaget, Alfred Wright. Han svarte med å vinne spurten foran Josef Cerny (Elkov-Author) og Stef Krul (Metec-TKH).

– Det virket som om feltet var gira på å gjøre det vanskelig for oss. Det var støting midt underveis i etappen, men vi måtte bare prøve å holde det kontrollert og kjøre det inn på slutten. Vi ble skikkelig testet i dag. Hele laget kjørte fantastisk, men vi bommet dessverre på å ta inn bruddet. Det var litt surt, sier Evensen til procycling.no.

Ledelsen nede i to sekunder

Syv sekunder bak kom hovedfeltet inn, hvor Herman Dahl var først og tok femteplassen på etappen. Evensen kom inn like bak på niendeplass.

Etter etappen ble det dermed fintelling på sekundene. Evensen var 24 sekunder foran både Wright og Cerny før etappen. Med syv sekunder forsprang, bonussekunder i mål og underveis på etappen, ble det dermed svært jevnt. Wright fikk ti bonussekunder for seieren, og tok også fem bonussekunder på de innlagte spurtene. Med forspranget hentet han dermed inn 22 sekunder på Evensen og gikk opp på andreplass, to sekunder bak nordmannen.

Torkil Veyhe, mannen Evensen spurtslo på den første etappen, ligger på tredjeplass, seks sekunder bak, mens Josef Cerny er nummer fire, ni sekunder bak.

– Det blir nok hektisk i morgen. To sekunder er ikke så mye. Det blir nok mye støting og uoversiktelig, så vi må bare være med på sykkelritt og være smarte, er formaningen fra Evensen.

– Sterkeste laget

Etter at Joker-Icopal ble satt på en grundig test på lørdagens etappe, venter det nok en ny tøff utfordring som lag på søndagens avsluttende etappe. Evensen forteller at han tror laget begynner å merke kjøret nå, men skryter samtidig av lagkameratene og har tro på dem før avslutningsetappen.

– De er jo skikkelig på jobb de andre gutta. De har brukt litt krefter, men fortsatt vil jeg si at vi er det sterkeste laget her. Jeg tror de skal ha litt å kjøre med i morgen.

– Tror du at du holder hele veien i morgen?

– Ja, det skal være en grei etappe i morgen. Den passer oss veldig bra og det er absolutt mulig å ta den etappeseieren. Da er det jo gjort. Det er gode muligheter.

Tagget med: , ,

Les også disse